Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Muntra lanserar nästa generations mjukvara för röntgen och bildhantering

Nästa version av Muntras molnbaserade röntgen- och bildhanteringsprogram är nu bättre än någonsin. Ett flertal kliniker har gått från att ha en lokal server till att arbeta helt i molnet.

Tandvårdsbranschen går oundvikligen mot nästa generations mjukvara. Där flexibilitet kommer att spela en allt större roll. Flertalet tjänster och verktyg flyttar upp i molnet, vilket skapar ett enklare och mer effektivt arbetsflöde. En trend som Muntras medgrundare Niels Rask uppmärksammade redan för drygt sju år sedan.


Pontus Green, Niels Rask och Adam Werlevik

”När jag började jobba med journalsystem fick jag lära mig att kliniker har mindre positiva känslor kring sin server. Servern är inte bara en tråkig kostnadspost utan ofta en källa till stress och oro. Visionen för oss blev att hjälpa kliniker bli av med servern genom att erbjuda flexibilitet och frihet för att skapa trygghet för kliniken.” – Niels Rask. medgrundare.

Muntras vision är att göra tandvård enklare genom digitala verktyg – och de har snabbt blivit en ledande aktör för molnbaserad mjukvara i Sverige. En nyckel till framgång har varit att säkerställa en hög kompatibilitet med hårdvara på marknaden.

”Som produktchef för Muntra Röntgen har jag arbetat hårt tillsammans med leverantörer och tillverkare i branschen för att säkerställa att Muntra Röntgen är kompatibel med så många olika typer av sensorer och hårdvara som möjligt. Jag är därför extra stolt över att Muntra kan integrera med samtliga sensorer på den svenska marknaden, vilket möjliggör en smidigare övergång till Muntra röntgen.” – Adam Werlevik, produktchef för röntgen.

IT-säkerhet är en vanligt förekommande fråga för molnbaserad teknik. Är det verkligen säkert? Muntra Röntgen är sedan Mars 2021 CE-märkt och certifierad av oberoende tredje part. CE-märkningen innebär att tillverkaren och produkten uppfyller samtliga regulatoriska krav för säkerhet och systematisk riskhantering. 

Användare av Muntras röntgensystem skall känna sig trygga och fria med systemet. Där fokus kan skiftas om till att ge patienten den bästa möjliga vården utan onödiga omvägar eller teknikstrul. Tillverkare inom medicinteknik behöver uppfylla de väsentliga regulatoriska kraven. Muntra har valt att ta ett större ansvar utöver vad som krävs enligt lag för att agera etiskt med hänsyn till användarens och patientens personliga integritet. Exempelvis uppfyller även Muntra röntgen ISO 27001 standarder, som är en internationell standard för att specificera kraven för att upprätta, implementera, underhålla och kontinuerligt förbättra ett informationssäkerhetshanteringssystem.” – Pontus Green, medgrundare.

Muntra har från start utvecklat systemet tillsammans med användare för att säkerställa hög användarvänlighet. Det är med stor glädje som Muntra nu kan presentera en komplett röntgenlösning för tandkliniker med alla funktioner som efterfrågas.

Om Muntra: Muntra är ett ledande webbaserat journalsystem för tandvård. Hundratals kliniker använder Muntras kraftfulla och användarvänliga verktyg för att anskaffa, behandla och få nöjdare patienter.

 

Källa: Muntra

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev