Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

MyDentist fortsätter att expandera

MyDentist fortsätter att förvärva klinker och expandera. Nu har fem kliniker valt att ansluta sig till MyDentist-kliniker i Borlänge och Falun.

Samtidigt som MyDentist fortsätter den geografiska expansionen med att öppna nya kliniker, expanderar bolaget även i existerande städer genom nya förvärv.

– Det är väldigt roligt att vi har integrerat fyra kliniker till MyDentist i Borlänge. Behovet av tandvård i regionen är stort och vi behöver tillsammans bli effektivare i vårdkedjan för att kunna hantera regionens patienter. Hos oss slipper tandläkaren de administrativa uppgifterna och kan fokusera på patienterna. De kliniker som väljer att ansluta sig till oss gör det ofta för att de vill kunna fokusera på det som de brinner för – ta hand om människors munhälsa i stället för administration, säger Veronica Marklund, platschef MyDentist i Borlänge och Falun.

Konsolideringen av branschen sker av flera anledningar. Stora investeringar krävs för att kunna driva en modern tandläkarklinik idag och i framtiden, samtidigt är det administrativa ansvaret stort när man driver en mindre klinik.

– Vår erfarenhet säger att de kliniker som attraheras av att ansluta sig till MyDentist bland annat gör det för flexibiliteten i hur man kan arbeta hos oss och att vi har de ekonomiska och administrativa förutsättningar att driva och utveckla verksamheten. Tandläkaren bestämmer själv hur mycket eller lite av driften de vill vara involverade i, men de flesta föredrar att lägga sin arbetstid på patienterna. Det här är ett mycket positivt och bra sätt för oss att få våra kliniker att växa både kunskapsmässigt och i storlek. Dessutom ger det en möjlighet att snabbare öppna fler kliniker i städer där vi ännu inte finns, säger Fredrik Wistrand, vd och grundare av MyDentist.

Sebastian Hedberg ser många fördelar med sitt beslut:

– Egentligen var hela upplägget attraktivt, men självklart var det skönt att slippa all administration såsom löner, skatter, lagar och regler och frigöra den tiden till att ta hand om mina patienter. Flexibiliteten med att jag nu kan arbeta när det passar mig och inte behöva fundera på själva driften av kliniken och kommande investeringar är en lättnad, jag vill ju arbeta med tänder och munhälsa.

Källa: MyDentist

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev