Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

MyDentist ökar med 23 procent 2020 – när dentalbranschen i stort backar

MyDentist, en av Sveriges mest expansiva tandvårdskedjor, ökar omsättningen under det pandemidrabbade året 2020 med 23 procent samtidigt som branschen totalt sett backar. På de jämförbara MyDentist-klinikerna har samtliga ökat jämfört med 2019 och nu planerar MyDentist att öppna fler kliniker med det framgångsrika konceptet.

MyDentist har från starten 2016 haft ett tydligt koncept där tillgängligt, enkelt och attraktivt varit ledorden. Med de åtta kliniker som hittills öppnats har konceptet slipats och bevisligen har kunderna uppskattat vad de fått. Under rådande pandemi har tydlig, kvalitativ och transparent vård varit avgörande för att kunderna ska våga gå till tandläkaren för sina behandlingar.


Fredrik Wistrand vd och grundare och MyDentist expansionschef Martin Norder

– Vi är naturligtvis både stolta och glada över att kunna fortsätta att öka, när branschen i stort backar, och att våra kunder har kunnat få den högkvalitativa vård som de behöver för att hålla en god munhälsa. Vi ser detta som ett tydligt bevis på att vi håller på att förändra dentalbranschen från grunden. Det vi kan erbjuda våra kunder och personal är det som har varit eftersatt i branschen. Förra året visade det sig att vårt koncept även gör oss till en trygg och bra tandvårdskedja under mycket allvarliga tider. Vi har fått många nya kunder tack vare vår tillgänglighet, höga kvalité och att vi är tydliga och transparenta. Vårt koncept har fått många att känna en trygghet i att gå till oss för att göra sina undersökningar och behandlingar, säger Fredrik Wistrand, vd och grundare av MyDentist.

Pandemin satte dock sina spår för expansionstakten i bolaget. Under 2020 har inga nya kliniker öppnats, men det kommer bli ändring på det i år lovar Fredrik Wistrand.

– I år hoppas vi förvärva ett större antal kliniker runt om i landet samtidigt som vi har ett flertal nya kliniköppningar att se fram emot. För att få ytterligare fart på nyetableringarna har MyDentist anställt en expansionschef som bland annat kommer att ansvara för att förvärva klinker på de orter runt om i landet som ligger med i etableringsplanen.

Källa: MyDentist

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev