Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Produktnyheter

18 april 2013

New Carisolv System garanterar kariesfrihet

New Carisolv System är en minimalinvasiv metod för kariesbehandling. Peter Wilhelmsson har snart 40 års erfarenhet av tandläkaryrket och är den tandläkare i Sverige som utfört flest behandlingar med New Carisolv System.

–      För mig som tandläkare känns det oerhört tillfredställande att kunna erbjuda en behandling som garanterar att det inte blir någon karies kvar efter behandlingen, konstaterar Peter Wilhelmsson.

 

Carisolv kom ut på marknaden för första gången för snart tio år sedan. Tidigare i år kom New Carisolv System ut. Idag är metoden ett komplett system med en gel som löser upp degenererad vävnad, handinstrument, ett vävnadsbevarande borr och en detektor som hjälper till att bedöma när tanden är kariesfri. Peter Wilhelmsson som driver Implantatkliniken i Linköping såg tidigt nyttan med en behandlingsmetod som kan skilja på degenererad och frisk tandvävnad.

–      När jag hörde talas om Carisolv för drygt tio år sedan, så ansåg jag att det vara en lysande idé. Men då var det ett system som inte var färdigutvecklat och skulle egentligen aldrig släppts ut på marknaden, säger Peter.

Från och med 2013 finns nu den nya metoden New Carisolv System på marknaden. Behandlingsmetoden är nu ett uppdaterat och komplett system.

Wilhelmsson_med_skoterskor200

 

–      Mitt arbete har underlättats och jag är framförallt nöjd med att höja kvaliteten på två punkter. Dels så kan jag garantera att behandlingen är kariesfri efter en kontroll med systemets detektor. Dels så får ytan på den behandlande tanden egenskaper som gör att plastfyllningar fäster bättre jämfört med tidigare metoder. Där hjälper Carisolv Gel till att lösa upp ”smear layer”, fortsätter Peter.

I New Carisolv System ingår en detektor som färgar in kariös vävnad vilket är ett stort hjälpmedel i bedömningen om tanden är kariesfri.

–      Ur den aspekten har vi tandläkare som kollektiv haft ett problem. Det är svårt att bedöma när det är kariesfritt utan att skada friskt dentin. New Carisolv System löser detta genom att kombinera gelen med ett vävnadsbevarande borr och kariesdetektor vid behandlingen. Med detektorn kan vi efter behandling avläsa om all karies är borta. Det har vi inte kunnat tidigare, säger Peter.

New Carisolv System ligger helt rätt i tiden. Det är idag allmänt godtaget att minimalinnovasiva behandlingar är viktiga inom tandvården och myndigheter har lyft fram värdet av att få en så vävnadsbevarande tandvård som möjligt.

–      Även om behandlingar av karies bara utgör en del av all tandvård som vi utför på Implantatkliniken, så är det glädjande att utvecklarna av New Carisolv System tog till sig kritiken och åtgärdade bristerna. Det för utvecklingen av den svenska tandvården framåt, avslutar Peter Wilhelmsson.

För mer information se www.carisolvsystem.com eller titta på denn video om New Carisolv System ››

Källa: Rubicon Life Science

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev