Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

28 augusti 2014

NEXT GEN Dental Professional Days – morgondagens tandvård redan idag!

REPORTAGE: Närmre 200 tandtekniker & tandläkare från hela Norden är samlade under två dagar 28-29 augusti i Göteborg på Lindholmen Science Park för att ta del av det vetenskapliga programmet för nästa generation, av nästa generation. Programinnehållet är framtaget tillsammans med en kommitté bestående av unga tandläkare från de nordiska länderna.

Tillsammans med Nobel Biocare har de skapat ett unikt behovsanpassat program som sätter strålkastarljuset på de möjligheter och utmaningar som finns för nästa generations tandvårdsprofession inom tandimplantatområdet. Under dagarna kommer deltagarna bland annat att få följa patientfall av olika svårighetsgrad från start till mål. Stor tyngd kommer att läggas vid kommunikation och samarbete inom tandvårdsteamet för att optimera behandlingsresultatet. Det vetenskapliga programmet varvas med möjligheter att knyta värdefulla kontakter och få handfasta tips från föreläsare, kollegor & produktspecialister. T ex erbjuds deltagarna att prova på implantatprotetik & kirurgi, att uppleva möjligheterna med digital tandteknik & planering och få veta mer om hur man tar steget mot en egen klinik eller ett tandtekniskt laboratorium.

 

Nobel Bicare Next GEN

 

NEXT GEN Dental Professional Days är startskottet för en stor satsning från Nobel Biocare för att stötta nästa generations tandläkare & tandtekniker i den generationsväxling som pågår för fullt. Innan 2025 kommer mer än hälften av alla idag yrkesverksamma tandläkare i Sverige att pensioneras. Det kommer att ställa stora krav på den generation som tar över. Det finns därför en stor efterfrågan på utbildning inom allt ifrån hur man behandlar patienter med tandimplantat till hur man driver och leder en egen verksamhet.

– Målet med dagarna är att deltagarna skall ha med sig handfast kunskap och inspiration som kan omsättas i praktik direkt när man kommer hem, säger Camilla Billström, nordisk marknadschef på Nobel Biocare.

 Se mer bilder/bildspel >>

Källa: Nobel Biocare

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev