Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

25 november 2011

Nobel Biocare invigde nytt kontor i Göteborgs innerstad

Efter 30 år som ett av Sveriges ledande medicintekniska bolag med stark förankring i Göteborg har Nobel Biocare flyttat in på en av stadens mest anrika adresser. Den vackra hörnfastigheten på Västra Hamngatan 1 har renoverats och anpassats till företagets verksamheter.

Den 24 november invigdes Nobel Biocares nya kontor i de historiska kvarteren vid Stora Hamnkanalen. Bland hedersgästerna fanns professor Per-Ingvar Brånemark och två av hans tidigaste medarbetare Docent Ragnar Adell och Professor Ulf Lekholm.

NBC_Lilla_Torget400

Kontor med anor Huset byggdes 1888 för Göteborgs Enskilda Bank och var bankens huvudkontor fram till 1974. Byggnaden ingår i ”Göteborgs innerstad” och klassas som riksintresse för kulturmiljö. Särskilt intresse väcker trappuppgångarna i jugendstil och en stor ljusgård med plats för 150 personer.

”Det är spännande att få flytta in i en kulturskyddad miljö. Här kombinerar vi moderna, funktionella kontor med den ursprungliga inredning som bevarats från tidigare sekel”, säger Harrieth Sundaeus, VD för Nobel Biocare AB.

Nordisk marknadsorganisation och globalt center för FoU och logistik På den nya adressen i Göteborgs innerstad finns Nobel Biocares Nordiska marknadsorganisation och ett av koncernens globala Innovation & Service centers. Detta center innehåller globala nyckelfunktioner för bl a forskning och utveckling, kvalitet, logistik, affärssystem, patentjuridik och en prototypverkstad. Totalt arbetar ca 140 personer i tre våningar på det 3 300 kvm stora kontoret.

Nobel Biocare i Sverige Nobel Biocare har totalt ca 450 anställda i Sverige. Förutom verksamheterna i Göteborg finns två globala produktionsenheter i Karlskoga respektive Stockholm. I Karlskoga tillverkas standardiserade produkter för tandimplantat medan enheten i Stockholm är specialiserad på tillverkning av NobelProcera tandprotetik.

Källa: Pressinformation Nobel Biocare

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje månad.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 10 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 10 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev