Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Välfärd

6 september 2018

Nordbor prisar tandvården i välfärdsindex

Tandvården som välfärdsområde fortsätter att åtnjuta högt förtroende i Sverige liksom i övriga Norden. Enligt SEBs Välfärdsbarometer 2018 får tandvård det högsta samlade betyget i Norden.

Tandvården är det enskilda område inom välfärden vi svenskar är mest nöjda med. Svenskarna är dock inte lika nöjda med sin tandvård som övriga länder är. Sverige ligger på delad tredjeplats tillsammans med Norge. Det speglar den genomgående trenden i rapporten: Svenskarna är minst nöjda med sin välfärd av de nordiska länderna.

Pejlar attityder till välfärd

SEBs Välfärdsbarometer ingår i SEBs Välfärdsindex, som genomförts varje år sedan 2011. Syftet är att pejla attityder till välfärd i de nordiska länderna. Demoskop genomför undersökningen som bygger på 1 000 genomförda telefonintervjuer i Sverige samt 500 telefonintervjuer vardera i Danmark, Finland respektive Norge.

Gradering av påståenden

I undersökning ombeds de svarande att gradera sanningshalten i olika påståenden. Påståendet ”När man behöver gå till tandläkaren kan man känna sig trygg med att ha tillgång till tandvård av hög kvalitet” fick 73 poäng av 100 i Sverige. Detta kan jämföras med påståendet ”Som arbetslös kan man känna sig trygg med att få den assistans från Arbetsförmedling och andra myndigheter man behöver för att komma tillbaka i arbetslivet” , som fick 38 poäng av svenskarna.

 

Välfärdsbarometern 2018

Källa: SEB

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev