Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

Pressmeddelande

13 juni 2024

Nordenta tillsätter ny VD

Nordenta välkomnar Viktor Grell som ny VD

Viktor Grell & Torbjörn Hansson

Nordenta, som är ledande leverantör av dentala förbrukningsvaror och utrustning till Sveriges tandvårdskliniker, meddelar att Viktor Grell tillträder som ny VD och efterträder Torbjörn Hansson som efter fem år som VD, med en lång och framstående karriär i branschen, nu går i pension.

Torbjörn Hansson, som började sin resa inom dentalbranschen 2006, har varit en drivande kraft bakom Nordentas framgångar sedan han tog över som VD i slutet av 2019. Under Hanssons ledarskap har företaget genomgått en betydande tillväxt inom utrustning och utökats med en serviceorganisation, vilket har stärkt Nordentas position som en pålitlig helhetsleverantör till Sveriges tandvårdskliniker.

”Det har varit en ära att få leda Nordenta och vara en del av dess utveckling. Jag lämnar nu över stafettpinnen till Viktor Grell och är övertygad om att han kommer att fortsätta driva företaget framåt med stor framgång,” säger Torbjörn Hansson.

Viktor Grell kommer närmast från en ledande roll på Instabox/Budbee, där han har varit med och drivit företagets expansiva tillväxt av paketskåp. Grell har tidigare även en bakgrund från Kinnevik och tar med sig en gedigen erfarenhet inom ledarskap och affärsutveckling, vilket kommer att spela en central roll för Nordentas fortsatta framgång.

”Jag är mycket hedrad och entusiastisk över att få vara med och skriva Nordentas nästa kapitel. Företagets långa historia och starka position på marknaden utgör en solid grund för framtida tillväxt och nytänkande. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med teamet och branschen i helhet för att fortsätta leverera högkvalitativa produkter och tjänster till våra kunder” säger Viktor Grell.

Med en ny VD vid rodret ser Nordenta fram emot att fortsätta bygga vidare på ett starkt koncept med uppkopplad utrustning och dental förbrukning och möta framtidens utmaningar med förnyad energi och vision.

För mer information >>

Om Nordenta
Nordenta, en marknadsledande leverantör av dentala förbrukningsvaror och utrustning, firar 77 år av framstående verksamhet. Sedan starten har Nordenta verkat i branschen på ett nytänkande, engagerat och pålitligt sätt. Nordenta expanderar ständigt sitt produktsortiment med den senaste teknologin och innovativa lösningar inom dentala förbrukningsvaror och utrustning. Med en gedigen erfarenhet och djup produktkännedom levererar Nordenta hög servicegrad och ett kvalitativt och säkert produktsortiment som säkerställer en modern och trygg tandvård i Sverige.

Källa: Nordenta

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev