Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Produktnyheter

24 februari 2011

NSK lanserar ny maskin för komplett underhåll av roterande instrument

NSK lanserar nu iCare+, en maskin för snabbt och bekymmersfritt underhåll av roterande instrument. iCare+ rengör, desinficerar och smörjer och är därmed en komplett lösning för rengöring och underhåll av klinikens roterande instrument.

Fyra instrument kan fästas i maskinen vid varje körning. Man kan själv bestämma fördelningen av adaptrar för lågvarvsvinkelstycken, turbinvinkelstycken och scaler. iCare+ börjar med att rengöringsmedlet passerar på insidan av instrumentet, samtidigt som instrumentet roterar. Detta ger en mycket effektiv rengöring av de inre mekaniska delarna. Samtidigt sprayas rengöringsmedlet på utsidan av instrumentet. Sedan följer samma procedur med desinfektionsmedlet. Sista steget är smörjning av instrumentens insida. Även här roterar instrumentet samtidigt vilket ger en noggrann smörjning och bidrar till en längre livslängd på instrumenten. Varje fas indikeras av färgad belysning för att användaren lätt ska kunna uppfatta hur länge det dröjer tills maskinen är färdig.

Hela proceduren är avslutad inom 10 minuter. Instrumenten är då rengjorda, desinficerade och smorda och kan omedelbart användas på nästa patient.

Kombinationen av rengöringsprocessen i iCare+ tillsammans med vätskorna N-Clean (rengöring) och N-Cid (desinfektion) eliminerar 99 % av virus och bakterier. De produkter som används är:

N-Clean (för rengöringscykeln): Antibakteriell och fungistatisk effekt.

N-Cid (för desinfektionscykeln): Bakteriedödande (inkl. TB, MRSA), svampbekämpande (Candida albicans) och virusbekämpande effekt på icke-kapslade och inkapslade virus (inkl. Hepatit B, Hepatit C, HIV), Herpes simplex, influensa (även H1N1 och H5N1) och även icke-kapslat Adenovirus.

N-Oil (för smörjningscykeln): Olja för smörjning av instrumenten.

Samtliga produkter har genomgått test i Europeiska laboratorier enligt normen ISO 15883 vilken är giltig i samtliga EU-länder.

Källa: TS Dental AB

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev