Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Produktnyheter

21 november 2011

Ny app för tandläkare och patienter

Cosmodent i Malmö har utvecklat en app för både iPhone och iPad för alla som är nyfikna på att veta mer om Cosmodent-metoden, Cosmodents produkter och tjänster i allmänhet men framförallt, hur förutsebar Cosmodent-metoden fungerar i praktiken.

Cosmodentapp300

Förutom teknisk och praktisk information, bilder, filmer och möjligheten att ringa och e-posta oss direkt innehåller appen även ett bildgalleri med patienter behandlade enligt Cosmodent-metoden, som innebär att vi skapar en målbild för dig som tandläkare och din patient redan innan ni påbörjar behandlingen.

Förutsägbar metod

Cosmodent metoden skiljer sig radikalt från traditionell tandvård. Istället för att göra en preparation och avtryck, och sedan hoppas laboratoriet sänder tillbaka något snyggt, planeras en målbild på förhand.

På studiemodeller och bilder tagna innan behandlingen skapar vi en diagnostisk uppvaxning och en datormanipulerad målbild efter dina och patientens önskemål.

Först när patienten är nöjd prepareras tänderna och ett provisorium görs efter en mall på uppvaxningen.  Då får du och patienten se hur det tänkta slutresultatet blir redan på förhand.

 

Przemek Seweryniak på Cosmodent, kommenterar:

”Detta är en Cosmodent innovation när de är som bäst. Vår app tar fram och visar fördelarna med att jobba förutsebart med Cosmodent-metoden. Patienterna kan också ladda ner den och på förhand visa oss vilket slags leende de gillar. Appen kommer också bidra med att lugna patienten före behandling av deras nya leende, när de genom Cosmodent metoden kan se sitt nya leende.”

Den nya appen har skapats av medarbetarna på Cosmodent med initialt fokus på våra produkter och de leenden som vi har skapat. Fullt utbyggd kommer den bjuda på ytterligare sätt att förbättra kommunikationen i estetiska fall.

Om Cosmodent:

Sedan 1998 har Cosmodent verkat under mottot “Cosmodent gör Sverige vackrare, ett leende i taget“.
Idag är Cosmodent ett av Sveriges ledande företag för estetisk och funktionell tandvård. Vi utför allt från enkla ersättningar som singelkronor till omfattande bettrekonstruktioner och implantat och allt detta oftast i helkermik. Våra leenden har ett flertal gånger belönats i AACD smilegallery competition med både Silver och guld utmärkelser.

Appen kan laddas ner gratis via Cosmodent.se eller direkt från Apples App Store:

Gå gärna in på Cosmodents hemsida, så får du en försmak av vad som finns i appen.

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje månad.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 10 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 10 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev