Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

e-hälsa

27 september 2017

Ny e-tjänst från Folktandvården Uppsala

Folktandvården Uppsala län är bland de första i landet att erbjuda sina patienter en digital tjänst där de kan teckna frisktandvårdsavtal och läsa individuella skötselråd. 


’- Det här ligger i linje med vår ambition gällande e-hälsa och gör informationen tillgänglig för över 43 000 personer i Uppsala län, säger Folktandvårdens IT-chef Kristina Wass.

Lösningen innebär att patienten kan läsa igenom och godkänna avtalet digitalt hemma i lugn och ro.

Folktandvården lanserar en ny e-tjänst där patienten själv kan godkänna och se information kring sitt frisktandvårdavtal

Flera e-tjänster 

– Bortsett från nyttan att enkelt kunna se och administrera sitt avtal, hoppas vi att det leder till både minskad miljöpåverkan och portokostnader. VI har haft tidbokning på nätet sedan 2010 och vi använder oss också mycket av sms i vår kommunikation. Så det här är ett naturligt steg för oss, säger Kristina Wass.

Frisktandvård är Folktandvårdens erbjudande om tandvård till fast pris där regelbunden undersökning och de flesta behandlingarna ingår, inklusive akuta besök. I nuläget har över 43 000 personer tecknat avtal.

Endast patienter som är färdigbehandlade och har gjort en undersökning under de senaste sex månaderna kan godkänna avtal digitalt. E-tjänsten ger även möjlighet att se sina individuella egenvårdsråd och ändra kontaktuppgifter, kontonummer och betalsätt.

De som fortsatt vill ha utskrivna avtalsförslag på kliniken kommer att få det.

 

Källa: Pressmeddelande

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev