Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

7 januari 2014

Ny Folkhälsomyndighet

Den 1 januari 2014 bildas Folkhälsomyndigheten. Myndigheten kommer att ha ett övergripande ansvar för hälsofrågor på nationell nivå och bland annat överta arbetsuppgifterna från Smittskyddsinstitutet, Statens folkhälsoinstitut och delar av Socialstyrelsen.

Den nya myndigheten kommer att hantera såväl smittskyddsfrågorna som frågor kring icke smittsamma sjukdomar och levnadsvanor, t.ex. bruk av alkohol och tobak. Myndigheten får också ett ansvar för miljöhälsofrågor.

 

-Genom att skapa en samlad myndighet för folkhälsofrågor på nationell nivå stärker vi insatserna för att skapa förutsättningar för en god hälsa på lika villkor för alla medborgare, säger socialminister Göran Hägglund.

 

Folkhälsomyndigheten leds av generaldirektören Johan Carlson och är lokaliserad i Solna och Östersund. På myndigheten finns cirka 420 anställda.

 

-Jag ser det som ett stort framsteg att vi även i Sverige nu får en myndighet med ett samlat ansvar för hälsofrågorna på nationell nivå. Detta gör att vi på ett mer strukturerat sätt kan ge kunskapsstöd åt länsstyrelser, landsting och kommuner i dessa frågor men även vara ett stöd för frivilligorganisationer och andra aktörer, säger Johan Carlson, generaldirektör.

Källa: Pressmeddelande Socialdepartementet

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev