Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Ledarskap

22 maj 2012

Ny ledarskapsbok: Bli konfliktkompetent

Toner kan skapa oändligt många musikstycken. På samma sätt kan ett fåtal obalanser människor emellan skapa eviga jobbkonflikter på olika teman. Att ha tonkoll gör dig till en bättre ledare, menar Emma Pihl i sin nya bok.

Emma Pihls nya bok Konfliktkompetent ledarskap handlar inte om att ta konflikterna när de uppstår utan främst om att förebygga dem. För att klara av det gäller det att ha koll på de obalanser som brukar leda till friktion i arbetet.

– Med obalanser menas exempelvis obalans i att jag inkräktar på din sfär eller du på min sfär i form av ansvar, roller, alternativt att du förväntas ta ansvar för en sfär men att du inte gör det.

Här är det inte människorna i sig som hamnar i konflikt, utan våra beteenden, sanningar och våra syften med olika handlingar.

–Förstår vi det blir vi mindre konflikträdda och mer benägna att ta oss an konflikter i ett tidigt skede istället för innan det uppstår, säger Emma Pihl.

Text: Martina Frisk

Källa/Läs mer: KvalitetsMagasinet ››

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev