Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Produktnyheter

16 september 2012

Ny produkt absorberar saliv utan sug

Företaget Caresumables har utvecklat en produkt som effektivt absorberar saliv under tandvårdsbehandlingen. Istället för en salivsug placeras en ergonomiskt utformad kudde under tungan.

Tandläkar- och patientvänlig produkt

Idén bakom produkten baseras på det faktum att hela 75 % av saliven produceras under tungan. Enligt de intervjuer som företaget Caresumables genomfört med tandläkare och patienter är dagens lösning med sug inte tillfredsställande. Patienterna klagar på att det är obekvämt att ha en salivsug hängande i mungipan och tandläkarna har ofta problem med att hålla det torrt och rent i munnen, t ex i samband med cementering av kronor, broar och fasader.

Produkten är ergonomiskt utformad och tillverkad i ett högabsorberande material. Efter 5-7 minuter har produkten format sig efter utrymmet under tungan och håller på så vis också tungan på plats och gör det bekvämt för patienten. Produkten kan också användas för att suga upp blod.

Engångsprodukt med en stor marknadspotential

– Vi har nyligen lämnat in en patentansökan för produkten, sa Kristina Frisk, VD, när hon nyligen presenterade innovationen på Park Annual, Sveriges största konferens inom life science arrangerad av Sahlgrenska Science Park.

Företaget planerar att använda befintliga dentaldistributörer för att nå ut med produkten både på den svenska och internationella marknaden.

Kristina Frisk är både industridesigner och psykolog med erfarenhet av att utveckla tandvårdsinstrument och hygienartiklar. Hon driver Caresumables tillsammans med två kolleger

/Gunilla Ekholtz
Frilansskribent Dental24

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev