Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Personnytt

8 januari 2014

Ny VD för Folktandvården Skåne

Styrelsen för Folktandvården Skåne AB har beslutat att utse Marika Qvist till VD när Folktandvården den 1 januari 2014 ombildades till aktiebolag. Marika kommer närmast från en roll som VD för Sahlgrenska International Care AB. Marika tillträdde den 1 januari 2014.

-Jag är mycket glad över förtroendet och möjligheten att få leda Folktandvården in i en ny, spännande och med stor sannolikhet expansiv utvecklingsfas. Jag uppfattar att inom Folktandvården Skåne finns en både bred och djup kompetens och engagerade kollegor som gör det möjlighet att bygga en stabil grund för de möjligheter som kommer med framtiden, säger Marika Qvist.

Marika Qvist har omfattande erfarenhet av att leda kunskapsintensiva organisationer och har samarbetat med ledande kliniker inom såväl Sahlgrenska Universitetssjukhuset som Folktandvården Västra Götaland. Detta i rollen som VD för Sahlgrenska I.C. mellan 2008-2013. Marika har också gedigen erfarenhet av affärsutveckling och styrelsearbete i både större och mindre organisationer, parallellt med VD-erfarenhet från två bolag i helt skilda branscher. Mellan 2003-2008 ledde Marika Qvist Solberg, en av Sveriges större PR-byråer med spetskompetens inom finansiell kommunikation och varumärkesutveckling. Marika Qvist är också grundare av det egna bolaget Marika Qvist Consulting som har bistått företagsledningar med rådgivning kring affärs- och varumärkesutveckling.

-Jag är mycket nöjd och glad över att Marika har accepterat uppdraget som VD för Folktandvården Skåne och hon blir samtidigt bolagets första VD. Jag bedömer att Marika Qvist har en samlad kompetens med erfarenhet från såväl privat som offentliga sektor, och en utvecklings­inriktad personlighet, vilket väl matchar de behov vi har för framtiden, säger Stefan Sallerfors, styrelseordförande, Folktandvården Skåne AB.

Marika_Qvist_VD_Folktandvarden_Skane_kopia

Källa: Folktandvården Skåne

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev