Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Produktnyheter

15 augusti 2014

Nya pressugnar från Ivoclar Vivadent

PRODUKTNYTT: Ivoclar Vivadent introducerar en ny generation pressugnar: kombinationsugnarna Programat EP 5010 och EP 3010.

Båda ugnsmodellerna är optimalt koordinerade med företagets presskerammaterial. Den nya QTK2 muffel-teknologin med SiC bottenreflektor säkerställer en utmärkt homogen värmestrålning i brännkammaren och producerar därför högkvalitativa brännresultat. Ytterligare en innovation hos Programat EP 5010 är den integrerade infraröda kameran, som både övervakar temperaturen och automatiskt registrerar storleken på den förvärmda kyvetten.

IPS e.max-materialen från Ivoclar Vivadent bränns och pressas optimalt med de nya Programat EP 5010 och EP 3010. De materialspecifika pressprogrammen är speciellt koordinerade med den här nya generationen ugnar, vilka levereras med förinställda parametrar för Ivoclar Vivadent-materialen.

Den nya QTK2 muffel-teknologin med SiC bottenreflektor säkerställer en optimal värmestrålning. Som ett resultat av detta värms kyvetten upp bättre och jämnare. Svårpressade objekt med tunna cervikala anslutningar, till exempel, pressas enkelt med mycket gott resultat och fina ytor.

Programat_EP5010_EP3010

Intelligent värmeteknologi

Programat EP 5010 är dessutom utrustad med en inbyggd infraröd kamera. Kameran mäter den exakta temperaturen på ytan på det brända objektet och på kyvetten. Eftersom temperaturen på kyvetten övervakas, kan förvärmningsugnen och pressugnen koordineras optimalt med varandra. Om kyvetten inte förvärms tillräckligt, visas en varning automatiskt. När den infraröda teknologifunktionen är aktiverad, reglerar värmekameran förtorknings- och stängningsprocessen. Den här innovativa teknologin erbjuder en mängd nya möjligheter, vilka ökar ugnens användningsområde, dess processäkerhet och dess effektivitet.

Programat® och IPS e.max® är registerade varumärken hos Ivoclar Vivadent AG.

 

Källa: Pressinformation Ivoclar Vivadent

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev