Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Produktnyheter

27 januari 2014

Nytt användarvänligt membran från Nobel Biocare

Nobel Biocare lanserar Creos xeno.protect, med start på den europeiska marknaden. Det användarvänliga resorberbara kollagenmembranet kommer att vara en del av ett större regenerativt produktsortiment under produktnamnet ”Creos”.

”Lanseringen av Creos xeno.protect understryker Nobel Biocares långvariga engagemang för att förbättra livskvaliteten genom innovation. Det är en produkt som drar nytta av natur-ens uppfinningsrikedom till gagn för patienten, samtidigt som det underlättar för tandläkar-en”, säger Nobel Biocares koncernchef, Richard Laube. ”Enkelt uttryckt, Creos xeno.protect är en utmärkt regenerativ lösning som hjälper tandläkare att behandla fler patienter bättre”.

Enkelt och användarvänligt

Creos xeno.protect för guidad ben- och vävnadsuppbyggnad är biokompatibel och resorb-eras av kroppen. Det består av ett finmaskigt nätverk av 100 % naturligt kollagenfiber och elastinfiber från gris, helt utan kemiska tillsatser. Membranet är designat för att vara enkelt och praktiskt att använda i den kliniska vardagen. Kliniska studier och tidiga resultat från tandläkare bekräftar att det har utmärkta hanteringsegenskaper, klibbar inte, har minimal storleksförändring vid kontakt med vätska och är mycket slitstarkt1. Det är enkelt att om-placera utan att det påverkar bentransplantatet, vilket minskar risken för att skada mem-branet. Det finns i tre storlekar (15×20 mm, 25×30 mm, and 30×40 mm). Den optimala storleken kan trimmas till utan att det blir onödigt materialspill och därmed minimeras kostnaden för såväl tandläkare som patient.

Creos xeno.protect har egenskaper som ger snabb och förutsägbar läkning

Creos xeno.protect har hög motståndskraft mot nedbrytning vilket gör att den ger optimala förutsättningar för ett lyckat resultat. Nedbrytningstiden för Creos xeno.protect är mellan 6-12 veckor och benuppbyggnaden får därmed verka ostört under lång tid. Membranet är mycket hydrofilt och blodet absorberar snabbt, vilket är gynnsamt för bildandet av nya blodkärl. Eftersom Creos xeno.protect tillverkas utan kemisk ”cross-linking” erbjuder det utmärkt vävnadskompatibilitet för snabb och förutsägbar läkning.

Läs mer på: creos.com/xenoprotect

1 Kliniska studier, produktinformation och ”first-user feedback” finns på creos.com/xenoprotect

Källa: Pressmeddelande Nobel Biocare

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev