Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Nytt sortiment av professionell tandblekningsgel med hög kvalitet

Erbjuder en tandblekningsupplevelse på under trettio minuter per behandling.

Cliniclands tillkännagav idag lanseringen av White Dental Beauty, ett professionellt sortiment av tandblekningsgel av hög kvalitet för tandläkare. White Dental Beauty-geler tillverkade av Optident i Storbritannien, finns i fyra koncentrationer för att passa olika patientbehov och överensstämmer med tillämpliga EU-direktiv (6 % HP, 10 % CP, 16 % CP och 5 % CP ”Mild”*.

White Dental Beauty ger tandläkare mångsidighet och frihet när det gäller att bleka patienternas tänder och erbjuder patienterna en bekväm, jämn tandblekningsupplevelse på så lite som 30 minuter per behandling.

Med sin patenterade NOVON®-formel, möjliggör White Dental Beauty en snabb, optimal blekningseffekt**. Dessutom ger formulan ”Mild” patienter med känsliga tänder en optimal blekningsupplevelse. White Dental Beauty uppnår optimala kliniska och estetiska resultat, minimerar tandkänsligheten och hjälper till att hålla tänderna hydratiserade samtidigt som de ger synliga blekningsresultat på mindre än en vecka.

”Cliniclands är glada över att kunna erbjuda tandläkare denna enastående produktlinje, som gör det möjligt för våra kunder att i sin tur ge patienter en utmärkt tandblekningsupplevelse, en som minimerar obehag samtidigt som den ger de högkvalitativa kosmetiska resultat som patienter förväntar sig när de får professionell behandling”, säger Malin Bornschein, VD för Cliniclands.

”Detta är ett fantastiskt tillfälle för tandvårdskliniker att utöka det professionella tandblekningssegmentet i sin verksamhet och även locka nya kunder samt behålla och utöka sin kundbas.”

För att främja patientens mottagning av White Dental Beauty kommer marknadsföringsstöd att göras tillgängligt för tandläkare, inklusive skyltar, produktpåsar och miljövänlig förpackning. Dessutom kommer tandläkare att kunna erbjuda patienter påfyllningspaket med White Dental Beauty-geler för egenapplikation hemma efter att behandlingen har påbörjats på tandvårdskliniken.

*HP = väteperoxid; CP = karbamidperoxid

** Geler som innehåller NOVON® kan ge en liknande blekningseffekt inom en kortare tidsram jämfört med blekning med en vanlig gel. Alternativt, inom samma tidsram, kan en liknande vitningsnivå uppnås med en lägre nivå av NOVON® (Hyland et al., 2014).

Källa: Henry Schein/Cliniclands

Cliniclands är en innovativ distributör som betjänar kliniker runt om i Sverige, Danmark och Norge. Cliniclands är baserat i Trelleborg och erbjuder ett brett utbud av förbrukningsvaror, implantat, protetik och ortodontilösningar samt kontorsmaterial för tandvården. Sedan 2019 är Cliniclands en del av Henry Schein, Inc. (Nasdaq: HSIC), ett företag som genom sitt stora nätverk och sin tekniska kompetens erbjuder lösningar både för hälso- och sjukvårdspersonal.

Med en global närvaro och fler än 20 000 teammedlemmar i Schein-gruppen förser Henry Schein fler än 1 miljon kunder med mer än 300 värdeskapande lösningar som förbättrar operativ framgång och kliniska resultat. Vår verksamhet med klinik-, teknik- och leveranslösningar hjälper både tandläkare och läkare att arbeta än mer effektivt för att på så sätt kunna erbjuda en mer kvalitativ vård. Dessa lösningar är också tillgängliga för dentaltekniker, statliga och institutionella hälsovårdskliniker, såväl som andra alternativa vårdställen.

Företaget verkar genom ett centraliserat och automatiserat distributionsnät med ett urval av mer än 120 000 märkesprodukter samt Henry Scheins egna produktsortiment. Utöver det finns ytterligare mer än 180 000 produkter i specialsortimentet. Henry Schein är ett FORTUNE 500-företag och en medlem av S&P 500® index, har sitt huvudkontor i Melville, NY samt verksamhet eller dotterbolag i ytterligare 31 länder och territorier.

För mer information, besök Henry Schein på www.henryschein.com och www.cliniclands.se.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje månad.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 10 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 10 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev