Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

6 april 2009

Nytt tandvårdsstöd för sjuka

Socialminister Göran Hägglund aviserar nu att det nya tandvårdsstödet kommer att kompletteras med ett nytt stöd riktat till sjuka.

Personer som lider av vissa sjukdomar har redan i dag rätt till landstingsbetald tandvård som ett led i sjukdomsbehandlingen. Sammanlagt är det 14 grupper av sjuka som har rätt till detta.

Dessutom är landstingen skyldiga att erbjuda uppsökande tandvård bland äldre och funktionshindrade.

Utöver dessa finns en grupp som har hamnat mellan stolarna efter den 1 juli. Det handlar om personer som har en sjukdom som inte ingår i någon av de 14 grupperna, men vars sjukdom ändå gör att de behöver tandvård.

Detta har både Socialstyrelsen och Sveriges Kommuner och landsting påpekat och nu aviserar socialminister Göran Hägglund en förändring av tandvårdsstödet så att fler patientgrupper får rätt till betald tandvård. / DentalMagazinet

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev