Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

27 april 2009

Nytt verktyg ska höja tandvårdens kvalitet

Inom Socialstyrelsen pågår ett arbete med att ta fram indikatorer för att kunna jämföra tandvårdens kvalitet och kostnader. På sikt är det tänkt att man ska kunna jämföra tandvården både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Arbetetsgruppen som ska ta fram indikatorerna leds av Marianne Appelquist. Målet är att underlätta jämförelser av tandvårdens resultat, kostnader och kvalitet. Arbetsgruppen ska också definiera vad som menas med god tandvård.

Genom att följa upp och jämföra kan tandvården förbättra sina resultat. Det ska därför också bli möjligt för enskilda tandläkare, tandvårdsteam och landsting att jämföra sina resultat med andra.

– Nationella indikatorer gör det möjligt att mäta och jämföra exempelvis hur säker och patientfokuserad tandvården är, säger Marianne Appelquist i Tandläkartidningens nätupplaga.

De nationella indikatorerna är till för både patienter, professionen och politiker och arbetet sker uppdrag av regeringen. Både de nationella indikatorerna och riktlinjerna för tandvården ska vara klara under nästa år.

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev