Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

KONFERENS & MÄSSA

17 augusti 2021

Om vikten av att ses fysiskt (igen)

Pandemin skakade om vårt samhälle på många sätt, inte minst då vi alla rekommenderades att hålla avstånd och vara restriktiva med vilka vi träffar och möter i såväl privat- som yrkeslivet.

Mycket att vår dagliga verksamhet har vi kunnat sköta genom digitala verktyg och lösningar för att ha möten, sköta inhandling av produkter och livsmedel med mera.

Handen på hjärtat, hur roligt och givande är det att konstant sköta sitt liv genom en datorskärm och ett konferensverktyg? Det där lilla extra som det fysiska mötet mellan två eller fler människor kan ge är inget som Teams, Skype, Facetime och allt vad det heter kan ersätta fullt ut.

Att läsa av kroppsspråk, signaler, känna dofter och smaker samt se och höra andra människor i en dynamisk och bubblande kontext är något som vi nog i stort sett alla saknar och törstar efter när vi nu ser slutet på pandemin och att våra samhällen öppnar upp möjligheterna att gå på bio, frekventera restauranger och caféer samt att kunna besöka idrottsevent och mässor igen.

Vi som arbetar med Swedental och Odontologiska Riksstämman är alla överens. Pandemin har skapat ett sug efter att kunna träffas igen i kollegial branschsamvaro och att få utbyta tankar och idéer under vårt tak. Att igen få göra affärer så som vi gjorde sist vi sågs är inget som kommer att förändras i någon större utsträckning, i det ligger värdet att återigen kunna diskutera produkters utformning och prestanda med en annan fysisk person istället för att sterilt och distanserat bläddra genom ett produktblad i mobiltelefonen.

En mässa som Swedental innehåller allt från socialt minglande och nätverkande för att göra affärer till storslagna montrar, aktuella seminarier och mycket mycket mer. Allt detta kommer såklart att fortsätta finnas och efter denna långa period av arbete från hemmet finns ett stort behov hos oss alla av att återigen få träffas, uppleva det oväntade, inspireras och att vara delaktiga i en större kontext där erfarenhets- och kunskapsbytet kan ske på plats.

Du som besökare och utställare är såklart extremt viktig för oss och vi som arbetar med Odontologiska Riksstämman & Swedental kommer att säkerställa att Stockholmsmässan uppfyller alla de krav som finns på en säker mötesplats.

Länge leve det fysiska mötet mellan människor. Det är där det händer stora saker.

Källa text och bild: Stockholmsmässan

Relaterat:

Kommande mässor/möten:

Reservation för eventuella oförutsedda förändringar

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev