Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

25 februari 2014

Operation Smile blir ny förmånstagare i Svenska PostkodLotteriet

Operation Smile har valts ut som ny förmånstagare i Svenska PostkodLotteriet. Årets utdelning innebär att Operation Smile får fem miljoner kronor till sin programverksamhet.

–  Att må bra fysiskt och psykiskt är varje barns rättighet. Nu kan Operation Smile satsa på kapacitetsuppbyggnad som kommer att resultera i att fler barn kan gå ut i världen med ett leende. Det gläder jag mig åt, säger Stina Götbrink, välgörenhetschef på PostkodLotteriet.

 

–  Det är fantastiskt roligt och oerhört glädjande. Det innebär att vi kan genomföra tusentals fler operationer på barn som verkligen behöver vår hjälp. Vi känner oss också väldigt hedrade  eftersom det dessutom innebär en kvalitetsstämpel för vår organisation, säger Malin Forsgren, generalsekreterare på Operation Smile.

 

 OperationSmile

Operation Smile jobbar med medicinska volontärer (läkare och sjuksköterskor, tandläkare och logopeder) som opererar barn som föds med allvarliga ansiktsmissbildningar, framför allt läpp-, käk- och gomspalt, LKG. Varje år föds 200 000 barn med LKG runt om i världen. I utvecklingsländer dör så många som vart tionde barn av näringsbrist innan sin ettårsdag – och de som överlever har ofta mycket svårt att äta och tala. Många lever undangömda och går inte skolan eftersom de utsätts för omgivningens fördomar och trakasserier.

 

 

I  Sverige är Operation Smile en ung organisation med drygt tre år på nacken, men bildades för över 30 år sedan i USA och är där en av de största medicinska hjälporganisationerna. Totalt har Operation Smile 5 500 volontärer som hittills genomfört över 200 000 operationer runt om i världen.

 

Svenska PostkodLotteriet är tillsammans med sina systerlotterier i Holland och Storbritannien världens näst största privata givare till välgörande ändamål efter Bill & Melinda Gates Foundation. Årets utdelning på 1,1 miljarder kronor delas ut till sammanlagt 49 välgörenhetsorganisationer som arbetar inom områden som mänskliga rättigheter, djur, natur och miljö.

 

Många av barnen som Operation Smile träffar har svårt att äta och prata och tvingas leva undangömda. Tack vare medicinska volontärer, som delar med sig av sin tid och sin kunskap, kan barn med ansiktsdeformiteter erbjudas operation utan kostnad för deras familjer. En operation, som tar mindre än en timme och som kostar runt 2400 kronor, förändrar ett barns liv för alltid. Sedan starten har över 200 000 operationer utförts, men många barn väntar fortfarande på att få hjälp.

 

Källa: Operation Smile

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev