Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Oral Care är först inom tandvården att bemanna på helt nytt sätt

Tillfällig bemanning inom tandvården har sedan en lång tid tillbaka hanterats av kostsamma bemanningsbolag. Men från och med 2022 börjar Oral Care, som första tandvårdsföretag, nå direkt till potentiella arbetstagare via en digital plattform.

Samarbetet innebär att Oral Cares tandvårdsenheter använder MyPicks digitala plattform för att få direktkontakt med kandidater, utan bemanningsbolag som mellanhänder. Detta gör att enhetscheferna kan nå ut till en bredare grupp av kandidater och etablera en relation direkt med tandvårdspersonalen för en ökad kontinuitet, samtidigt som administrationen sker sömlöst och helt digitalt.

Niclas Palmstierna, VD för Oral Care, säger:

”Vi har valt att samarbeta med MyPick eftersom det gör oss till en mer attraktiv arbetsgivare som kan erbjuda flexibla anställningsformer för de som önskar arbeta hos oss. Vi har över 30 års erfarenhet av att bedriva tandvård och förstår att god kompetensförsörjning är en förutsättning för att erbjuda våra patienter bästa möjliga tandvård. Här bedömer vi att MyPick är en viktig pusselbit för att nå ut till de bästa kandidaterna samtidigt som våra chefer får ett smidigt verktyg som underlättar deras vardag.¨

Meybod Kia, medgrundare till MyPick och specialistläkare inom allmänmedicin, är glad över att expandera MyPick till tandvården:

“Vi har under de senaste två åren etablerat oss inom hälso- och sjukvård tillsammans med de största och mest innovativa vårdgivarna. På resan har vi lärt oss mycket om utmaningarna inom tillfällig bemanning, något vi har förstått även finns inom tandvården. Vi är därför väldigt glada över att få starta resan med just Oral Care för att ge tillbaka makten av bemanningen till vårdgivare och personalen inom tandvård.”

Både Oral Care och MyPick ser en ökad flexibilitet som en nyckelkomponent för en framgångsrik tandvård, Hani Movahed, medgrundare till MyPick:

“Bemanningsbolagen som länge har varit det enda alternativet för tillfällig och långsiktig bemanning använder sig av inlåsningseffekter som gör Sveriges vårdgivare låsta och hämmar att exempelvis fler konsulter tar tillsvidareanställningar när de önskar det.”

Mia Åberg, verksamhetschef för Region Öst på Oral Care, håller med om att en ökad flexibilitet är viktigt:

“Vårt fokus är alltid patientens behov där tillgång till kvalificerad personal är en förutsättning. Samtidigt efterfrågar många som arbetar inom tandvården mer flexibilitet varför vi behöver hitta nya lösningar. MyPick är ett bra exempel på hur vi kan tackla dessa utmaningar!”

Det här är MyPick:

  • MyPick lanserades 2019 med ambitionen att transformera sättet att hantera tillfällig personal inom vården genom att skära bort mellanhänder och återföra makten till vårdgivare och vårdpersonalen.
  • Genom digitaliserade processer kan MyPick erbjuda marknadens bästa ersättning till vårdpersonal till en lägre kostnad för vårdgivarna.
  • MyPick har öppnat upp för tandläkare och tandhygienister som söker ett flexibelt sätt att arbeta utan mellanhänder.

Källa: Oral Care

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev