Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

21 maj 2013

Oral Care förlorar förlängt avtal med uppsökande munhälsobedömning

2011 tecknade hälso- och sjukvårdsnämnden ett treårigt avtal med Folktandvården Västerbotten och företaget Oral Care för att genomföra årliga munhälsobedömningar med råd till egenvård.

Oral Care fick i det tidigare avtalet ansvaret för verksamheten i Nordmaling, Bjurholm, Vännäs, Vindeln, Umeå, Robertsfors och Skellefteå kommun, medan Folktandvården ansvar för verksamheten i övriga kommuner.

I de kommuner som Oral Care ansvarar för är dock täckningsgraden fortsatt dålig och för att utveckla tjänsten och säkerställa att fler får tillgång till den uppsökande verksamheten, beslutade hälso- och sjukvårdsnämnden att inte förlänga avtalet med Oral Care.

Nämnden beslutade också att den uppsökande munhälsobedömningen från och med 2014 ska utföras av Folktandvården Västerbotten.

Källa: Västerbottens läns landsting

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje månad.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 10 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 10 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev