Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Oral Cares chef för odontologi och kvalitet Petteri Sjögren en av vinnarna när Svensk Förening för Vårdhygien delade ut pris

Motiveringen löd: ”För hans insatser inom Oral Cares uppsökande tandvård för äldre omsorgsberoende patienter. Hans arbete har avsevärt förbättrat vården för patientgruppen avseende kvalitet, vårdhygien och smittskydd”. Priset delades ut av Statschefläkaren Thomas Lindén från Socialstyrelsen.

Petteri har under mer än 15 år varit en stor del av att utveckla och etablera Oral Cares kvalitets- och hygienarbete och företagets modell för mobil hemtandvård. Från att själv besökt och behandlat patienter, till att under många år leda företagets kvalitets- och hygienarbete har Petteri bidragit till att göra Oral Care till en ledande aktör inom tandvården i Sverige.

Petteri Sjögren

 

Vad har varit avgörande för att lyckas med kvalitetsarbetet och skapandet av den organisation som finns hos Oral Care idag?

– En engagerad företagsledning som tydligt prioriterat kvalitets- och hygienarbetet. Det har alltid varit ett tydligt fokus att Oral Cares vård, oavsett om den sker inom mobil hemtandvård eller i vår klinikkedja, ska utgå från kvalitet. Sen vill jag också nämna alla de drivna och engagerade kollegor som varit en väldigt stor del av arbetet. Utan dem hade arbetet inte varit lika framgångsrikt.

Kvalitetsarbetet vilar som bekant inte. Hur ser framtiden ut?

– Vi stärker vår organisation ytterligare med både nya kollegor och investeringar. Framtiden är spännande på många sätt, framförallt när vår klinikkedja växer vidare i både Norge och Sverige. Oral Care ska fortsätta vara en kvalitetsfokuserad kedja.

Den mobila hemtandvårdens framväxt i Sverige började 1995 när de första besöken genomfördes på ett äldreboende i Stockholm. Under åren har Oral Care lett etableringen av vårdmodellen i Sverige. Sen 2015 är Oral Care till största delen en klinikkedja med 18 kliniker i Sverige och Norge.

Förutom Petteri Sjögren prisades också Vård- och Omsorgsförvaltningen i Partille Kommun och akutmottagningen vid Örnsköldsviks sjukhus.

Källa: Oral Care

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev