Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Oral Cares framgångsrika satsning i Malmö en kombination av förvärv och sammanslagning

Vid första anblicken från torget är det lite svårt att lokalisera ingången till kliniken, där en liten diskret skylt hänger på fasaden med Oral Cares grönvita logotyp.

Oral Care Gustav Adolfs Torg ligger mitt i Malmö, blickande över torgets myller. Till kliniken söker sig patienter från Malmö med omnejd för att få sin tandvård utförd. Även från andra sidan Öresund kommer patienter. Närheten till både centralstation och direktbuss i kombination med prisbilden i Sverige har fått köpenhamnare att söka sig till kliniken under lång tid.

En stabil grund med potential att växa

När Oral Care förvärvade kliniken på Gustav Adolfs Torg från en privattandläkare fanns tre behandlingsrum, och en stabil patientkrets. Här fanns också potential att modernisera och att växa. Antalet behandlingsrum var dock en begränsande faktor.

Efter att kontakter tagits med hyresvärden kunde Oral Care överta hyreskontraktet i en angränsande lokal. Detta gav kliniken växtkraft, både i antal behandlingsrum och patienter, men även i antal medarbetare. På kliniken arbetar idag tre tandläkare, en tandhygienist och fyra tandsköterskor.

Muntadher Dakhil är tandhygienist och klinikchef på två av Oral Cares kliniker, Gustav Adolfs Torg i Malmö och Oral Care Kristianstad.

Ni driver en klinik med bästa läge i centrala Malmö. Hur ser framtiden ut för er?

– Det är en fantastisk möjlighet att få vara med och, tillsammans med mina kollegor, skapa framtiden för en så anrik tandvårdsklinik på Gustav Adolfs Torg. Det finns en stabil grund att bygga vidare på här och det blir en spännande utmaning att bygga ut med fler rum och utöka verksamheten.

Fr v. Jan Herbertsson (Tandläkare), Anna Hasselnäs (Tandläkare) & Muntadher Dakhil (Tandhygienist & Klinikchef)

Fr v. Jan Herbertsson (Tandläkare), Anna Hasselnäs (Tandläkare) & Muntadher Dakhil (Tandhygienist & Klinikchef)

Vi har förstått att det finns en efterfrågan som gör det möjligt att bygga ut, hur ser planerna ut?

– Dels finns efterfrågan, men vi ser också möjligheter att växa genom förvärv likt det vi gjort med tandläkare Jan Herbertsson som flyttade hit med sina patienter. Vi jobbar också aktivt med marknadsföring och många av våra patienter rekommenderar oss till vänner och bekanta.

Tandläkare Jan Herbertsson om att flytta sin klinik till Gustav Adolfs Torg

På kliniken arbetar numera även tandläkaren Jan Herbertsson som sålt sin verksamhet och flyttat till Oral Care Gustav Adolfs Torg.

Jan, du är en erfaren tandläkare som har drivit praktik i många år. Hur kom det sig att du fattade beslutet att flytta din verksamhet till denna Oral Care klinik? 

– Jag var ansluten till praktikertjänst i 30 år och hade inlett en dialog med dem om pension och möjlig försäljning av min klinik. Genom tidigare ägaren här på Gustav Adolfs Torg fick jag ungefär samtidigt kontakt med Oral Cares förvärvsansvarige. Oral Cares upplägg passade mig väldigt bra och därmed föll valet på att bli en del av Oral Care och flytta till Gustav Adolfs Torg.

Ibland tappar man ju en del patienter i samband med flytten, upplevde du något sådant?

– På min förra klinik hade jag några patienter med rörelsehinder samt någon som var rullstolsburen. De här har jag tyvärr inte kunnat ta emot på nya adressen då handikappanpassningen i fastigheten generellt inte är tillräcklig.

Även om flytten inte varit så lång för min del har några patienter som rest långt valt att byta tandläkare. Totalt skulle jag uppskatta att mitt patientunderlag minskat med ca 15% i samband med flytten.

Hur tycker du att samarbetet fungerat med kollegorna på Oral Care Gustav Adolfs Torg?

– Tycker att samarbetet med samtlig personal fungerar bra!

Efter att ha tackat Muntadher och Jan för intervjun kliver vi ut i myllret på Gustav Adolfs Torg. Den lilla diskreta, grönvita skylten på fasaden vittnar om verksamheten som på insidan är allt annat än liten och diskret.

Källa: Oral Care

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev