Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Oral Cares mobila team ställer om till Covid-19-team i samarbete med Region Skåne

Ett flertal Oral Care team har utbildats av Smittskyddsenheten i Region Skåne. På regionens uppdrag erbjuder Oral Care, sedan mitten på mars ,akut tandvård i hemmet för patienter med Covid-19. Det innebär att personer som blivit smittade eller är i karantän har möjlighet att få hjälp med akuta tandvårdsproblem via hembesök.

Region Skånes smittskyddsenhet har utbildat Oral Cares tandvårdsteam i smittskydd och hantering av patienter som konstaterats smittade av COVID-19. Utöver utbildningen har Region Skåne försett Oral Care med den nödvändiga extra skyddsutrustning som krävs.

Mobila akuttandvårdsteam når hela Region Skåne

Oral Cares mobila team kommer att besöka patienter i hela Region Skåne. Patienter betalar inget extra för mobil tandvård.

“Vi ser att vår erfarenhet och vana att besöka patienter verkligen kan bidra i den utmaningen som samhället står inför. Det är viktigt att vi gör allt för att upprätthålla möjligheten till akut tandvård oavsett om man sitter i karantän eller inte. Det känns som en självklarhet för oss att samarbeta med Region Skåne i detta.” säger Catarina Eldh, Verksamhetschef för Oral Care i Region Skåne.

Pia Bagewitz som är Tandvårdschef för Enheten för Tandvårdsstyrning i Region Skåne påpekar att man ser det som en angelägenhet att hitta lösningar för samhällsnyttiga funktioner. Oral Cares uppdrag syftar till att erbjuda akut mobil tandvård till dem som konstaterat smittade av COVID-19 eller befinner sig i karantän.

Samarbetet med Oral Care, och den komplettering det innebär till Folktandvårdens COVID-19 mottagning i Malmö, gör att vi når hela Region Skånes invånare. Det är en lösning för att säkerställa att akut tandvård, tandvård som inte kan vänta, finns tillgänglig även för den som blivit sjuk eller befinner sig i karantän.

Bokningar samordnas via 1177

För att få akut tandvård vid Covid 19 smitta eller karantän i Region Skåne ska man höra av sig till 1177 som därefter hjälper patienter vidare. Förutom Oral Cares mobila team finns också en speciellt utrustad tandvårdsenhet i Malmö som står redo att ta emot patienter med Covid-19.

Källa: Oral Care

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev