Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

1 juni 2009

Peter vann pris på att mäta effekten av tandvård

Studenternas eget Nobelpris delades nyligen ut i Blå Hallen. I kategorin Medicin & Forskning segrade Peter Ueda, med en lösning på problemet hur man kan mäta effekten av tandvård.

Tiotusen kronor rikare gick läkar- och Handelsstudenten Peter Ueda hem från den högtidliga utdelningen av studenternas eget Nobelpris, som arrangerades för andra året i följd.

Peter Ueda, 24 år, tog hem priset genom en modell för mätning av effekten som visserligen bygger på redan kända metoder, men som är ett fantasifullt nytänkande som är helt realistiskt att genomföra, som juryn skrev i sin motivering.

Tävlingen går ut på att lyfta fram duktiga, affärsmässiga och kreativa idéer som kan bli användbara i näringslivet och yrkeslivet. Målgruppen är sistaårsstudenter på något av Sveriges universitet eller högskolor. Priset är på 10 000 kr.

Tävlingsmomentet går ut på att lösa ett verkligt fall, som i år handlade om att beskriva hur man kan mäta effekten av tandvård som genomförts för att återskapa ett väl fungerande bett och ett vackert leende.

Tävlingskategorin Medicin & Forskning sponsras av Nobel Biocare och i juryn satt professor Ulf Lekholm på Odontologiska kliniken vid Göteborgs universitet, finansmannen Risto Silander samt Jenny Fäldt, seniorforskare på Nobel Biocare.

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev