Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Partnersamarbete

Kurs & Event

8 september 2021

PlaneSystem®: Innovativ metod för att registrera individuella patientdata baserade på naturlig huvudposition (Natural Head Position, NHP)

Ansiktsbågar eller PlaneSystem®? Event med tandteknikermästare Udo Plaster, där han förklarar fördelarna med sin innovativa metod på verkliga patientfall, för exakta och individuella restaurationer.


Tandteknikermästare Udo Plaster föreläser om fördelarna med sin innovativa diagnostiska metod.

”Jag började utveckla PlaneSystem®-metoden eftersom jag inte var helt nöjd med resultaten av konventionella metoder, som ansiktsbågar eller överföringsbågar. Det jag letade efter var ett mer specifikt alternativ för att förbättra mina arbetsprocedurer och som skulle ge mer exakta resultat. Jag trodde aldrig att min personliga metod skulle nå så många laboratorier och mottagningar runt om i världen! Tack vare samarbetet med Zirkonzahn kunde PlaneSystem® träda in i den virtuella världen, med total integration med Zirkonzahns CAD/CAM arbetsflöde, som är baserat på 1:1-överföring av alla korrekt registrerade individuella patientdata.”

Både ansiktsbågar och Udo Plasters PlaneSystem® används under patientdiagnostik för att mäta överkäksbågen och dess förhållande till käkleden. Det som skiljer de två diagnostiska metoderna är dock deras arbetssätt, baserat på intrakraniella referenslinjer (ansiktsbågar) respektive extrakraniella referenslinjer (PlaneSystem®). Medan ansiktsbågar är relaterade till fasta referensplan (Frankfurt-plan, Camper-plan, horisontalplan osv.), utan beaktande av den individuella positionen på patientens överkäke, tar PlaneSystem® hänsyn till överkäkens och underkäkens förhållande till resten av kroppen baserat på patientens naturliga huvudposition. Den naturliga huvudpositionen är en standardiserad och reproducerbar position av huvudet som automatiskt antas av en person i upprätt kroppsställning med ögonen fokuserade på en avståndspunkt i ögonhöjd.

De exakta patientdata som registreras med PlaneSystem® kan användas för analogiska arbetsflöden eller kan implementeras 1:1 virtuellt och matchas med 3D-bilder av patientens ansikte och alla övriga tillgängliga digitala data, vilket innebär att restaurationer i den digitala miljön kan uppnå en bättre funktion och estetisk design. Det digitala arbetsflödet innebär att tandläkare kan erbjuda sina patienter en omfattande konsultation baserad på resultat som till 100 % är individuella och förutsägbara samt färre tandläkarbesök, vilket innebär större engagemang från patientens sida.

Den 9-12 februari 2022 hålls ett speciellt event med tandteknikermästare Udo Plaster. Eventet fokuserar helt på digital patientdiagnostik med PlaneSystem® och hålls på Zirkonzahns nya Klinik DeMedici, i hjärtat av alperna.

Innehåll:

  • PlaneSystem® i teori och praktik
  • Fysioterapeutisk ansats inom ramen för digital diagnostik
  • Analys av kliniska fall med verkliga patienter

Mer information och registrering: Computer-Based Dental Diagnostics (zirkonzahn.com) – barbara.schwingshackl@zirkonzahn.com – T +39 0474 066 721

Patientfall vid vilket tre olika system för ansiktsbågar användes. Dessa visar tre olika resultat.

Med PlaneSystem® kan den individuella naturliga huvudpositionen överföras från patientens skalle till artikulatorn för att skapa helt individuella restaurationer.

Källa: Zirkonzahn

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev