Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Planmeca förvärvar KaVos verksamhet inom dentala units och instrument

Det står nu klart att Plandents moderbolag Planmeca Oy, en av de största privatägda tillverkarna i tandvårdsbranschen, har tecknat ett avtal för att förvärva KaVo Treatment Unit & Instrument.

Affären kommer att komplettera Planmecas produktportfölj och förbättra tillväxten och konkurrenskraften hos båda företagen, så att de kan erbjuda bästa möjliga moderna digitala arbetsflöde till tandvårdspersonal runt om i världen.

”Vi har alltid haft stor beundran för KaVo som ett premiummärke. Detta partnerskap gör det möjligt för oss att ge exceptionellt värde för både våra kunder och distributörer. Vårt uppdrag är att bli världens ledande leverantör av digitala dentala lösningar”, säger Tuomas Lokki, Senior Vice President för Planmeca Group.

Heikki Kyöstilä

Heikki Kyöstilä

Affären förväntas slutföras i slutet av 2021. 51 procent av KaVo Treatment Unit and Instrument-verksamheten kommer att förvärvas av Planmeca Oy och resterande 49 procent av Heikki Kyöstilä som privatperson. Efter förvärvets slutförande kommer Planmeca Group att sysselsätta totalt 4 500 personer över hela världen.

Källa: Plandent

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev