Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

23 maj 2011

Posthuset i Malmö får nytt liv

”En heder för svensk byggnadskonst”. Så uttryckte en dåtida arkitekturkritiker sin begeistring inför Posthuset i Malmö, ritat av Ferdinand Boberg. Byggnaden stod färdig 1906 och byggherre var Kungliga Postverket.

Boberg var en av landets ledande arkitekter omkring sekelskiftet 1900. Han hade ett par år tidigare ritat Centralposthuset i Stockholm och var ansvarig för den arkitektoniska utformningen av några av dåtidens stora utställningar, bland dem Baltiska utställningen i Malmö 1914.

Efter en omfattande inre renovering ska Posthuset nu få nytt, vitalt liv. Bland andra ska en grupp tandläkare flytta in i huset. En restaurang är också planerad.

Nytt, unikt tandläkarprojekt till gamla Posthuset

Den 23 maj flyttar 5-6 tandläkare och medarbetare (sammanlagt 25 – 30 personer) in i nya mottagningar i gamla Posthuset strax intill Malmö Central.

Thomas Milstam, en av de tandläkare som ingår i den grupp handfull kollegor som snart flyttar, ser fram mot den förnyelse som det innebär att komma in i nya ändamålsenliga, fräscha och nyutrustade mottagningslokaler med nya tandläkarstolar, ny röntgenutrustning osv.

– Mottagningen är en s.k. solo group. Det innebär ökad tillgänglighet genom att tre tandläkare arbetar samtidigt från tidig morgon till sen kväll, säger Thomas Milstam.

Mentorer

Mottagningen byggs av Praktikertjänst som också står för projektet. Detta är Praktikertjänsts första stora pilotprojekt av sitt slag. Tanken är att unga tandläkare kan bli inslussade i yrket med de äldre och mera yrkeserfarna kollegorna som mentorer. Det är en klok tanke, som innebär att unga tandläkare får en bra introduktion i yrket samtidigt som det underlättar generationsskiftet.

– Malmö centrum drar sig ner mot hamnen. Också för våra danska patienter är det nya läget ypperligt, säger Thomas Milstam.

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev