Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Praktikertjänst öppnar kombinerad tandvårdsmottagning och vårdcentral i Upplands Väsby

Den 1 september öppnade vårdföretaget Praktikertjänst en kombinerad tandvårdsmottagning och vårdcentral i Upplands Väsby utanför Stockholm. Mottagningen är den första i sitt slag och kombinerar Praktikertjänsts erbjudande inom tandvård och primärvård.


Eva Björkman, Pernilla Kadry och Lars Rådén (M) vid invigningen av Praktikertjänsts nya vårdnav i Upplands Väsby

Upplands Väsby är en kommun som vuxit kraftigt under senare år och befolkningsökningen väntas fortsätta. Därför startar Praktikertjänst nu sin tredje vårdcentral i kommunen, och mottagningen öppnar på Stora Wäsby Gård, vägg i vägg med Stora Wäsby Tandvård.

– Det här är en satsning på ett helt nytt vårdnav i Upplands Väsby, och genom att kombinera vårt erbjudande inom tandvård och primärvård får patienterna möjlighet att få vård och behandling för många av sina besvär, oavsett om det gäller munhälsan eller andra besvär. Det är ett riktigt spännande initiativ som jag hoppas vi kan ta vidare till fler platser runt om i Sverige, säger Carina Olson, Praktikertjänsts vd och koncernchef.

Tandvårdsmottagningen och vårdcentralen – som drivs inom vårdval husläkarverksamhet på uppdrag av Region Stockholm – arbetar under samma tak på Stora Wäsby Gård, där familjen de Geer är hyresvärd. Innanför entrén tar patienten vänster för att besöka tandvården och höger för att besöka vårdcentralen.

– Munhälsan har stor betydelse för den allmänna hälsan och tvärtom. Därför har patienterna mycket att vinna på ett nära samarbete mellan tandvården och primärvården, säger Eva Björkman, tandläkare och verksamhetschef på Stora Wäsby Tandvård.

– Vi kommer att vara en familjär och engagerad mottagning där patienterna får träffa samma läkare eller sjuksköterska vid varje planerad kontroll, ett upplägg som också finns i tandvården. Att patienten får träffa samma medarbetare vid varje planerat besök är viktigt och bidrar till en bättre vård, och något vi vet verkligen uppskattas av patienterna, säger Pernilla Kadry, verksamhetschef på Stora Wäsby Vårdcentral.

Tandvårdsmottagningen har idag 14 medarbetare och erbjuder både allmän- och specialisttandvård. Vårdcentralen startar med sju medarbetare och kommer att kunna ta emot cirka 5 000 listade patienter.

Vårdcentralen är nyrenoverad och har goda parkeringsmöjligheter, men nås också enkelt via buss.

Praktikertjänst driver idag 88 vårdcentraler, varav 23 i Region Stockholm.

Källa: Praktikertjänst

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev