Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagare/verksamhet

6 november 2018

Praktikertjänst växlar upp med ny verksamhetsform – breddar karriärmöjligheterna inom tandvård

Praktikertjänst lanserar PTJ Dental, en ny verksamhetsform inom bolaget där tandläkare erbjuds att gå in som anställda och driva verksamhet utan att bli aktieägare. Till grund för satsningen ligger en ambition om att bli det självklara valet för alla tandläkare som vill arbeta privat.

– Praktikertjänst måste utvecklas i takt med omvärlden och vi har därför tagit fram ett nytt sätt att ta anställning i bolaget. PTJ Dental skapar helt nya möjligheter att göra karriär inom bolaget, säger Praktikertjänsts vd och koncernchef Erik Strand.

 

De verksamheter som ska drivas inom PTJ Dental kommer huvudsakligen att vara större kliniker med flera verksamma tandläkare och de ska kunna erbjuda allt från allmäntandvård till specialisttandvård och akuttandvård. Mottagningarna kommer att finnas i både glesbygd och i storstadsområden.

– Vi vet att det finns ett stort intresse av att arbeta i Praktikertjänst, men också av att sälja sin verksamhet till oss. Genom PTJ Dental ökar möjligheterna för oss att förvärva tandläkarmottagningar och driva dem vidare i egen regi med bibehållen kvalitet och patientfokus, säger Ann-Britt Östlund, chef för PTJ Dental.

Praktikertjänsts grundmodell bygger på att bolagets aktieägare i hög utsträckning också arbetar både som kliniker och som verksamhetschef för en mottagning. I och med den nya satsningen breddar Praktikertjänst modellen för att skapa nya möjligheter för tandläkare att utvecklas inom bolaget.

Ann-Britt Östlund

– Vi vill vara det självklara valet för alla tandläkare. PTJ Dental ger oss en möjlighet att öka tillväxttakten genom att erbjuda tandläkare en möjlighet att arbeta i Sveriges största tandvårdskoncern, men utan att ta klivet till att bli aktieägare och därmed få ansvar för en verksamhet, säger Erik Strand.

 

De mottagningar som idag ingår i PTJ Dental är Tandvården Sergel, Cityakuten Tandvård, Danakliniken och Kungsgatan 48. Samtliga i Stockholm.

 

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66

 

Källa: Pressmeddelande Praktikertjänst

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev