Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Prettau®-serien: rätt zirkoniumdioxid för varje tillfälle

Vit, med färggradient eller Gradual-Triplex-Technology: Zirkonzahn tar med hela Prettau® zirkoniumdioxidserien till IDS, med demonstrationsfall och Prettau® färgguider.

Det som började för 15 år sedan med det klassiska, vita Prettau®-materialet – Zirkonzahns första zirkoniumdioxid – har med tiden vuxit till en komplett serie som består av sex olika typer av Prettau® zirkoniumdioxid, från vit till Gradual-Triplex-Technology, till zirkoniumdioxid med färggradient.

Prettau® har många olika användningsområden, från partiella kronor till hela implantatbroar. Det är den perfekta zirkoniumdioxiden för att lösa vanliga problem som trånga områden, bruxism eller keramiska flisor, och förse patienterna med funktionella och estetiska restaurationer.

Prettau® 2 och Prettau® 2 Dispersive® är typologier av zirkoniumdioxid med hög genomskinlighet och utmärkt böjhållfasthet. De har estetiska egenskaper som gör det möjligt att utforma monolitiska restaurationer och minska risken för keramiska flisor. Det går således att förse patienterna med biokompatibla, individuella och mycket stabila restaurationer, från singelkronor till hela implantatbroar. Jämfört med Prettau® 2 får typologin Dispersive® en lätt naturlig färggradient redan under tillverkningsprocessen, vilket innebär att karaktärisering inte längre är nödvändig.

 Prettau® 2 Dispersive®

 Prettau® 2 Dispersive®

Med den nya zirkoniumdioxiden, Prettau® 3 Dispersive®, har konceptet Gradual-Triplex-Technology introducerats och förutom färggradient förändras även graden av genomskinlighet och böjhållfasthet. Medan ökad genomskinlighet incisalt leder till en mycket genomskinlig incisalkant, leder den ökade böjhållfastheten cervikalt till extremt hög böjhållfasthet vid tandhalsen. Prettau® 3 Dispersive® är särskilt lämplig för monolitiska restaurationer, från enkelkronor till barstödda broar med flera enheter.

Prettau® 3 Dispersive®

Prettau® 3 Dispersive®

Prettau® 4 Anterior® och Prettau® 4 Anterior® Dispersive® har utformats speciellt för det främre området och karaktäriseras därför av en särskilt hög genomskinlighet. Båda materialen passar dock utmärkt i det bakre området. Dispersive®-versionen har en naturlig färggradient som är jämnt fördelad i hela materialet för en dispersiv effekt. Dessa två typer av zirkoniumdioxid är lämpliga för tillverkning av singelkronor, inlays, onlays, skalfasader och broar med 3 enheter.

 Prettau® 4 Anterior® Dispersive®

 Prettau® 4 Anterior® Dispersive®

Zirkonzahn Shade Guide Prettau® Line har utvecklats för att ge ett slutligt resultat som överensstämmer med färgen på patientens naturliga tänder. Färgguiden består av monolitiska provtänder i zirkoniumdioxid i form av premolarer och övre och undre incisorer och finns i Prettau® 2 Dispersive®, Prettau® 3 Dispersive® och Prettau® 4 Anterior® Dispersive®.

Från den 14 till 18 mars 2023 finns Zirkonzahn på IDS i Köln. I montern kommer besökare att kunna se verkliga fall tillverkade med de olika typologierna av Prettau® zirkoniumdioxid. Förutom Prettau® tar Zirkonzahn även med sig sina senaste innovationer för det dagliga dentala arbetsflödet, såsom fräsenheten M6, utrustad med funktion för byte av råämne, den nya intraoral scannern Detection Eye, det förkonfigurerade 3D-utskriftssystemet och JawAligner för en gipsfri artikulering av modeller.

Du hittar Zirkonzahns monter D-020 i den nya hallen 01.2.

Om du vill ha mer information eller boka ett möte med Zirkonzahns experter på IDS: +39 0474 06 6721, barbara.schwingshackl@zirkonzahn.com

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev