Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Prettau® – zirkoniumdioxiden från Dolomiterna. För de patienter du värdesätter

Från Zirkonzahns klassiska Prettau® till Gradual-Triplex-Technology, rätt zirkoniumdioxid vid varje tillfälle.

Dolomiterna (Sydtyrolen) är lika unikt som dentalmaterialet zirkoniumdioxid. Baserat på dess basegenskaper grundade tandteknikermästare Enrico Steger Zirkonzahn 2003, med syfte att få ut det mesta av detta dentalmaterial. I hjärtat av Alperna arbetar Zirkonzahns team kontinuerligt för att ge zirkoniumdioxid unika egenskaper, som att tillföra luminositet och extraordinära attribut. Resultatet blir ett speciellt material: Prettau® zirkoniumdioxid. Ett material som utvecklas, tillverkas och testas utan kompromiss. Detta är det enda sättet att säkerställa att du och de patienter du värdesätter får den bästa kvaliteten.

Prettau® Bridges (monolitiska broar med 14 enheter tillverkade av Prettau®) har använts i mer än 10 år för att ge patienter estetiska restaurationer med lång hållbarhet. Vi startade med den klassiska Prettau® zirkoniumdioxiden (1 200 MPa) och har under åren utökat vårt utbud med nya material, för att ännu bättre uppfylla tandläkarnas och patienternas önskemål. Prettau® 4 Anterior® (670 MPa) har en extremt hög genomskinlighet och är ett utmärkt alternativ till litiumdisilikat. Prettau® 2 som kombinerar hög böjhållfasthet (1 300 MPa) med enastående genomskinlighet är däremot den optimala lösningen för estetiska implantatbroar, både monolitiska och reducerade.

Med varianterna av Dispersive® har den monolitiska designen tagit ytterligare ett steg framåt: Dispersive®‑material får sina egenskaper redan under tillverkningsprocessen genom en fusion av naturliga färggradienter med en speciell teknik som inte blandar färger i lager utan fördelar dem jämnt. Den senaste innovationen i Zirkonzahns utbud av zirkoniumdioxidmaterial är Prettau® 3 Dispersive®. Materialet har redan en trippelgradient av naturliga färger, böjhållfasthet och genomskinlighet. Det är således särskilt lämpligt för tillverkning av monolitiska restaurationer med en hög, naturlig genomskinlighet.

  • Prettau® 3 Dispersive® med Gradual-Triplex-Technology – Den högkvalitativa zirkoniumdioxiden har gradienter av färg, genomskinlighet, böjhållfasthet redan under tillverkningsprocessen:

– Ökad böjhållfasthet cervikalt; extremt hög böjhållfasthet vid tandhalsen

– Ökad genomskinlighet incisalt; mycket genomskinlig incisalkant

– Naturlig färggradient från dentin till emalj

  • Färgschema från A1-D4 samt 3 blekningsfärger; särskilda färgguider för zirkoniumdioxid i form av en premolar samt undre och övre incisorer (som även kan skräddarsys!)
  • Manuell färgning och ytterligare karaktärisering krävs inte längre, men kan utföras för att uppnå mer patientspecifika resultat
  • Särskilt lämplig för monolitisk design, som förhindrar keramiska flisor

Källa: Zirkonzahn

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev