Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Preventum – snart sköts allt från en smartphone!

Tandvården blir alltmer digital. Preventum – redovisningsbyrån som är specialiserad på tandläkare – går samma väg. Steg för steg lämnar de pappersbaserad redovisning.


Henrik Bergehäger, VD för Preventum testkör de nya tjänsterna

Digital redovisning minimerar pappersflödet och snabbar upp processerna. Fel och misstag – men även möjligheter – upptäcks tidigare när bokföringen uppdateras snabbare.

 – Det finns vissa som vill göra redovisning och fakturering som ett “pappersarbete”. Jag tror inte de tänker på allt man måste göra: samla ihop, lägga i kuvert, ta kopior, skriva ut och samla i pärmar. De pärmarna kan försvinna, få kaffe spillt över sig eller brinna upp, och då är det kört, säger Henrik Bergehäger, VD för Preventum.

Mer tid åt kärnverksamheten 

Egenföretagare inom tandvården är underkastade många kontroller och plikter av myndigheter. Många upplever att sådant tar tid och energi från kärnverksamheten. Den digitaliserade redovisningen frigör tid som kan användas till att t.ex. ta emot fler patienter eller utveckla verksamheten.

– Det är en liten omställning när man går över till det digitala. Men, jag vet ingen som gått tillbaka till pappersredovisning efter att ha kommit in i digital redovisning.

Smartphone gör jobbet

Utvecklingen inom redovisning går framåt hela tiden. Redovisning på dator var en milstolpe. Idag är smartphones i fokus. En app på telefonen är i princip allt som behövs. Resten sköter Preventum.

Vi vet att många yngre av idag vill arbeta med telefonen. Telefonen har man alltid med sig. Man skall kunna skanna ett kvitto när som helst, var som helst, direkt i telefonen.

Fler tjänster åt fler kunder 

Preventums satsning tar ett större grepp om marknaden. Fler utbudspaket täcker fler kunders behov. Fler tekniska lösningar harmoniserar med fler bankers system.

– Vi ser med stor tillförsikt framemot denna förändring i vår verksamhet och tror starkt att det kan öka våra andelar på marknaden.

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev