Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Svensk tandvård

28 augusti 2018

Privat eller offentlig tandvård?

Stockolms, Hallands och Skånes regioner har fler privata tandläkare än offentliga. I Kronobergs region finns det ungefär lika många av varje. I övriga regioner är de offentliga tandläkarna i majoritet. 

Det framgår av Privattandläkarnas ”Branschrapport 2018” som släpptes tidigare i år.

En orsak är politiska beslut att sälja ut eller privatisera delar av Folktandvården i Kronobergs, Hallands och Stockholms län, tror Lars Olsson, Näringspolitisk chef på Privattandläkarna.

– Idag finns den privata tandvården över allt. Men det finns en viss överetablering i storstadsområdena. Det kan också vara en del av förklaringen.

Region Stockholm är de privata tandläkarnas hemmamarknad. Här finns nära en tredjedel av Sverige privata tandläkare samlade i en region med strax under en fjärdedel av befolkningen. Det går 1,6 privata tandläkare på varje offentlig.

 

Källa: Privattandläkarnas ”Branschrapport 2018

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev