Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Produktnyheter

1 mars 2013

Professionen har fått tycka till om gel med klorhexidin och fluor

TePe lät nyligen genomföra en enkätundersökning om TePe Gingival Gel på svenska tandvårdskliniker. Många ville lämna sina synpunkter.

”Det känns fräscht i munnen och luktar och smakar inte illa under broar längre”, får en tandläkare ofta höra från patienter som använt TePe Gingival Gel.

Andra svar var att gelen är lätt att använda vilket gör patienterna extra motiverade att använda interdentalborstar.

När det gällde frågan om vilka patienter man rekommenderar gelen till, så lämnades flera olika svar: parodpatienter, patienter med gingivit, broar eller tillfälliga lokala problem, vid furkation grad 3 eller mucosit vid implantat, etc.

Som de främsta fördelarna med gelen angavs att den är lätt att använda, lätt att applicera med en interdentalborste och innehåller en bra kombination av fluor och klorhexidin.

De tillfrågade har också sett resultat efter användning, som reducerad gingivit, tandkött som blöder mindre, samt renare mun med fräschare tandkött.

TePe har tagit fram en ilustrativ instruktionsfilm som visar hur enkelt det är att använda gel, som är anpassade att användas med interdentalborstar. En filmsnutt som kan vara bra för patienter att ta del av.

Se filmen här ››

TePegel

 

Vill du veta mer om TePe Gingival Gel ››

Källa: TePe

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev