Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Verksamhetsnytt

4 april 2019

PTJ Dental en bra lösning för alla parter

Tandläkarna Antoinette Nordin Tjäder och Bengt Nilson har under de senaste 20 åren byggt upp och drivit en klinik i Praktikertjänsts regi i Vetlanda. I januari sålde de kliniken till moderbolaget Praktikertjänst och den 1 maj övergår mottagningen i den nya verksamhetsgrenen PTJ Dental.

Kliniken har alltid haft gott om patienter från kommunen, men även från närliggande kommuner och län, vilket inneburit att verksamheten löpande utökats för att svara upp mot den lokala efterfrågan på tandvård.

– När vi startade den första kliniken för snart 20 år sedan kom Bengt från sin klinik i Praktikertjänst regi och jag från Folktandvården. Tillsammans har vi utvecklat våra intresseområden till en väl fungerande klinik där vi behandlar barn och ungdomar, erbjuder tandreglering, estetisk tandvård, protetik och implantatbehandling samt allt som ska rymmas och erbjudas inom allmän tandvård, säger Antoinette Nordin Tjäder.

Under 2013 genomförde de en dröm och byggde en helt ny klinik på nära 500 kvadratmeter med sex behandlingsrum. Det som i starten var drygt 2 000 patienter är nu efter 20 år snart 8 000 patienter, varav 1 500 inom barn- och ungdomstandvården. På kliniken – som ligger centralt i Vetlanda – jobbar fyra tandläkare och två tandhygienister samt ett stort gäng tandsköterskor som alla arbetar med avancerat delegerat arbete.

– För något år sedan började vi fundera över vad som händer med kliniken om några år när pensionen är ett faktum. Vi vill ju att kliniken ska fortsätta utvecklas och finnas i många år, och det är viktigt för oss att både medarbetare och patienter känner framtida trygghet, säger Bengt Nilson.

Under hösten 2018 knöts den första kontakten med PTJ Dental, en ny verksamhetsgren inom Praktikertjänst, och i januari 2019 skrevs avtal och kontrakt och försäljningen av kliniken blev ett faktum. Alla medarbetare fortsätter sin anställning inom PTJ Dental och Antoinette Nordin Tjäder och Bengt Nilson fortsätter som aktieägare och internkonsulter under ytterligare något år.

– Nu ska fyra unga tandläkare få växa in i mottagningen under det kommande året. Två tandläkare börjar redan i maj och inom PTJ Dental har det varit relativt enkelt att knyta till oss unga, intresserade kollegor som kan växa in i verksamheten och på sikt kanske vilja driva mottagningen, säger Ann-Britt Östlund, chef för PTJ Dental.

Bengt Nilson och Antoinette Nordin Tjäder kommer successivt att minska den kliniska verksamheten samtidigt som de ska ha ett handledaransvar med internutbildning för de nya adepterna. Utbildningen – som genomförs tillsammans med flera erfarna tandsköterskor – omfattar odontologisk utveckling, ledarskap, tidboksplanering och debitering.

– Inför övergången den 1 maj investerar PTJ Dental i ett nytt behandlingsrum, byte av journalsystem från Opus till Frenda och ytterligare verksamhetsutveckling. Nu kan kliniken leva vidare i många år till och kommer att kunna ta emot nya patienter och gå en spännande framtid till mötes, avslutar Antoinette Nordin Tjäder.

Källa: Praktikertjänst

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev