Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

8 maj 2014

Rapport från AACD i Orlando

Dental24 rättar: I vår förra utgåva där Sten Lagerstedt från DentMan AB rapporterade kort från AACD kongressen i Orlando, utgav vi att han är tandläkare. Det var en titel som vi gav honom, inte han själv! Vi beklagar missförståndet! /Dental24

Sten Lagerstedt på DentMan AB har varit på American Academy of Cosmetic Dentistry’s årliga kongress tillsammans med 66 kollegor från Sverige. Här rapporterar han bl a om hyllningarna för tandläkare Mikael Karlstén som blev den första svenska tandläkare att ackrediteras av AACD.

 Nu kan Mikael sätta titeln AAACD efter sitt namn. Vi gratulerar! Mikael hyllades digert vid minst 5 olika tillfällen, med bl a medalj att hänga runt halsen.

MichaelKarlstenAACD

AACD avhöll sin 30:e kongress 30 april – 3 maj, i ett 32C-gradigt Orlando som blev regnigt varje kväll och understundom hade tropiska skyfall.

Som alltid var föreläsningsprogrammet av yppersta klass med det absolut bästa från USA men också flera internationella toppnamn som t ex Newton Fahl från Brasilien.

Vi lär ska ha varit 66 svenskar som deltog i kongressen på det fantastiska hotellet Marriot Gaylord Palms som har en glasöverbyggd innergård med ett helt landskap som taget ur Mark Twains ”Tom Sawyers äventyr” med levande alligatorer!                                       Nästan alla deltagare var medlemmar i SACD, Swedish Academy of Cosmetic Dentistry, och därmed tillhörande medlem till AACD.

Bli medlem i SACD

Det är enkelt att bli medlem, se www.sacd.se som dessutom arrangerar minst tre kurser i Sverige med världsnamn som föreläsare. Stockholm, Göteborg och Malmö är de orter som kurserna alternerar mellan. Alla mycket trevliga arrangemang som alltid uppskattas av alla som deltar. Du kommer garanterat att öka din kunskap om både material och teknik.

Nästa år arrangeras AACD i San Francisco mellan 6 och 9 maj. DentMan AB arrangerar en bra resa med ett besök på The Big Island.

Mer information och prospekt finns på dentman@dentman.se eller 08-25 10 75.

 

Sten Lagerstedt
DentMan

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev