Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

27 september 2012

Region Skåne utreder en bolagisering av Folktandvården Skåne

I samband med nästa sammanträde med vårdproduktionsberedningen, den 11 oktober, kommer den styrande Femklövern att ge Region Skånes produktionsdirektör Lars Kristensson uppdraget att utreda förutsättningarna för en bolagisering av Folktandvården Skåne.

Utredningen ska titta på förutsättningarna för att agera på en alltmer konkurrensutsatt tandvårdsmarknad som ställer krav på konkurrensneutralitet och organisatorisk effektivitet. Den ska bland annat belysa konsekvenser som rör styrning, ekonomi, upphandling, forskning och utbildning. Faktorer som kan komma att påverkas av en förändrad driftsform.

Produktionsdirektörens utredning ska presenteras i februari 2013. Om den styrande Femklövern väljer att gå vidare med bolagiseringen av Folktandvården Skåne behövs ett beslut i regionfullmäktige.

Källa: Region Skåne

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev