Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Produktnyheter

22 november 2011

Registrera tandstatus med rösten

En arbetsplats där röststyrd journalregistrering används med framgång är Höglunds klinik i Valbo.

Tandhygienisten Hannele Fjordefors säger ”Med röststyrd registrering kan jag göra registreringen i journalsystemet samtidigt som jag gör undersökningen. Det innebär att jag slipper göra uppehåll i undersökningen för att vända mej om för att göra manuell registrering. Hygieniskt sett slipper jag en del extrajobb eftersom jag inte behöver använda penna eller tangentbord längre. När man väl kommer igång är det lätt att använda och eftersom systemet bekräftar varje registrering blir det svårt att göra felregistreringar”

Hannele arbetar vid en klinik där journalsystemet Opus används. Systemet är anpassat att fungera med flera olika journalsystem. I framtiden kommer systemet klara flera funktioner och fungera med fler olika journalsystem.

Hannele avslutar ”Med en 2 timmars introduktion på distans så kommer man igång på ett bra sätt. Systemet fungerar bättre och bättre ju längre jag använder det, så förutom fördelar med ergonomi och hygien så görs undersökmingarna snabbare och arbetet blir effktivare”

Vocal är integrerad med Opus från Opus Dental och T4 från PracticeWorks, Exclusive maker of Kodak Dental Systems. Flera integreringar planeras säger Voxits VD Boo Renström.

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev