Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

9 juni 2009

Rekordmånga anmälningar mot City Dental

Lågpriskliniken City Dental har rekord i antal anmälningar mot sig, skriver Dagens Nyheter. Bland annat kritiserar Socialstyrelsen kliniken för bristande journalföring. Men på City Dental tillbakavisar man kritiken.

Sedan City Dental öppnade i Stockholm 2006 har kliniken anmälts till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, 47 gånger, skriver Dagens Nyheter. Dessutom har Socialstyrelsen varit på tillsynsbesök tre gånger. Av dessa har 11 lett till en åtgärd – fem till en erinran och sex till varning. Åtta ärenden har ännu inte avgjorts.

– Det finns ingen klinik som har så många anmälningar mot sig, säger Eva Wastesson på Socialstyrelsen till Dagens Nyheter.

Det är framför allt journalhållningen som Socialstyrelsen anmärker på. Det har blivit bättre, men inte bra nog, menar Eva Wastesson.

City Dentals presstalesman Harald Ullman tillbakavisar kritiken och hävdar att kliniken inte alls har speciellt många anmälningar jämfört med det stora antalet behandlingar, över 225 000.

– Vi är tandvårdens Ryan Air, säger han. Vi har alltid fullbelagt och jobbar kvällar och helger. Självklart skulle vi inte ha så många patienter om vi inte var noga med dem.

Enligt Harald Ullman har City Dental sedan förra året dessutom infört ett nytt, tufft kvalitetssystem.

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev