Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Personnytt

17 december 2014

Robert Gottlander hedersmedlem i American College of Prosthodontists

PERSONNYTT: Tandläkare Robert Gottlander tilldelades ett livslångt hedersmedlemskap i American College of Prosthodontists vid organisationens årliga kongress i New Orleans.

Prosthodontists Robert Gottlander ACP

Från vänster: Dr. John Agar, Immediate Past President, American College of Prosthodontists (ACP); Dr. Robert Gottlander, VP of Global Prosthetic Solutions, Henry Schein, Inc. and Honorary Member of ACP; Dr. Frank Tuminelli, ACP President.
 

Utdrag ur pressrelease ACP den 10 december 2014:

”Dr Gottlander har haft stor betydelse för tandvården, i synnerhet på det protetiska området. Han har på ett utomordentligt sätt främjat ämnet protetik och vår specialistkår i sin nuvarande chefsroll på Henry Schein Inc., liksom i sin tidigare roll på Nobel Biocare”, sa föreningens tidigare President Dr. Stephen Campbell.
Robert Gottlander är vice VD för Global Protes Solutions på Henry Schein Inc. Under hela sin karriär har Dr Gottlander varit en pionjär i introduktionen av moderna tandimplantat och digital tandvård globalt.

”I varje generation hitta man några få individer med visioner, som också har förmågan att formulera vägen och se till att idéerna blir verklighet. Dr Gottlander är en sådan individ. Från hans banbrytande insatser i osseointegrationens barndom, till tillämpning av tekniken till gagn för våra patienter, har han medverkat till att förbättra vårdutbudet: en förändring av tandvård och protetik för alltid. Det är ett stort privilegium att få skänka ett hedersmedlemskap i American College of Prothodontists till denna begåvade individ ”, säger ACP President Dr. Frank J. Tuminelli.

Robert Gottlander har också varit en nydanare på utbildningsområdet och medverkat till att skapa heltäckande vidareutbildningar nationellt och internationellt. Genom sina kontakter har han stöttat protetisk forskning och utbildning på några av de främsta universiteten i USA och utomlands.

 

 

Om American College of Prothodontists (ACP)
ACP är den officiella organisationen i USA för protetik, en av nio godkända specialiteter inom American Dental Association. Organisationen grundades 1970, och är en icke-vinstdrivande organisation som arbetar för att förbättra patientvården, utveckla arbetet och vetenskapen inom protetik, främja specialiteten protetik till allmänheten och andra tandläkare och vårdpersonal, säkerställa kvaliteten på utbildning inom protetik och erbjuda professionella tjänster till sina medlemmar.
ACP är den enda specialistorganisationen inom protetik vars medlemskap endast grundar sig på utbildningsbakgrund. Medlemmarna måste vara i eller har avslutat en ADA-ackrediterat avancerat utbildningsprogram i protetik.

Om Henry Schein
Henry Schein Inc. är börsnoterat bolag, listat på NASDAQ 100® Index, som är en av världens största leverantörer av medicintekniska produkter och tjänster för tandvård, djurhälsa och sjukvård.

 

Källa: American College of Prosthodontists

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev