Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Säg nej plack!

27% har skjutit upp att gå till tandläkaren*. Spelar det egentligen någon roll? Under november och december genomför Smile tandvård, TePe, Meds och Vården.se aktiviteten Nej plack!
Syftet är att rikta uppmärksamheten mot våra munnar och hur viktigt det är att ha koll på sin munhälsa. Målet med aktiviteten är att få svenskarna att ha koll på sin munhälsa.

Den här aktiviteten är ingenting vi gör själva. Nej plack är ett samarbete mellan Smile tandvård, TePe, Meds och Vården.se. Det är svårt att sätta ett värde på vad ett mindre kariesangrepp, en räddad tandlossning eller borttagen plack är. Hjälp oss att sprida budskapet till så många som möjligt. Säg nej plack!

Så går det till!

 1. Utforska vården med Dr Mikael
  Lyssna på specialavsnittet av podcasten Nej plack! där Lars Armbäck, ansvarig tandläkare på Sveriges största privata tandvårdskejda svarar på frågor om svenskarnas munhälsa. Lars ger även konkreta tips på hur man kan förbättra sin munhälsa.
 2. 10 000 infärgningstabletter
  Vi låter svenskarna prova hur deras tänder mår!
  Meds skickar ut 10 000 stycken av infärgningstabletterna TePe PlaqSearch till människor i Sverige. Röd färg betyder att man har ny plack och blå färg betyder att man har gammal plack.
 3. Prova om du har plack.
  Använd infärgningstabletterna och dela på sociala medier #nejplack. Var med om att sprida budskapet.

* Vården, samhället och svenskarna, 2021

Källa: Smile, Meds, TePe och Vården.se

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev