Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönikör

8 september 2017

Sara ny krönikör på Dental24

Sara Adolfsson, tandhygienist på Folktandvården Västra Götaland, är ny krönikör på Dental24. – Det känns jättekul, spännande och lite läskigt. Men mest spännande!, säger Sara.

I sin första krönika berättar Sara om hur det är att arbeta på Folktandvården Kvillebäcken, som består av både en allmäntandvårds- och en utvecklingsklinik.

En tandhygienists perspektiv

Framöver kommer Sara att lyfta frågor ur en tandhygienists perspektiv och ge exempel på hälsofrämjande arbete inom Folktandvården Västra Götaland. Hon kommer att berätta om ny teknik och nya arbetssätt och vill även ta upp bemötandefrågor.

Sara Adolfsson, tandhygienist Folktandvården Kvillebäcken, Västra Götaland

– Jag är väldigt intresserad av bemötandefrågor och att hjälpa tandvårdsrädda patienter. Att patienten får en god start kan göra väldigt stor skillnad.

Drömyrket

Sara har jobbat som tandhygienist i tre år och beskriver det som sitt drömyrke.
– Jag har alltid velat bli tandhygienist, jag tycker om att möta människor och just tänder är väldigt spännande. Den orala hälsan betyder mycket för hur hela kroppen mår – det är som med magen, mår man inte bra i den så påverkas hela allmäntillståndet

Läs Saras första krönika på Dental24
Jag utvecklar – och utvecklas – i Folktandvården

 

Om Folktandvården Västra Götaland
Folktandvården Västra Götaland är Sveriges största tandvårdsorganisation. Här jobbar drygt 3 000 personer för att invånarna i Västra Götaland ska vara friska i munnen hela livet. Folktandvården har både allmäntandvård och specialisttandvård och utbildar och forskar tillsammans med Göteborgs universitet. Folktandvården arbetar förebyggande för alla åldrar och motiverar till egenvård för att bevara det friska friskt.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev