Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Produktnyheter

30 september 2013

Schick CDR DICOM blir Onepix från Unident

Unident blir tillverkare av Onepix i Sverige. Onepix är utvecklad från Schicks programvara för klinisk bildhantering.

Unident AB går från att vara distributör av digitala lösningar inom tandvården till att även ta fullt ansvar för den mest använda programvaran för klinisk bildhantering. I detta sammanhang byter programvaran namn från Schick CDR DICOM till Onepix. I och med lanseringen introduceras en rad nya och förbättrade funktioner. Det fortsatta utvecklingsarbetet kommer att ske i Sverige i nära samarbete med användare på marknaden. Programvaran används av mer än hälften av Sveriges privata tandläkare liksom 11 av Sveriges landsting och finns i mer än 7 000 behandlingsrum i Skandinavien.

En av nyheterna är att programvaran öppnas upp för integration med de vanligast förekommande bildkällorna inom tandvården såsom intraorala röntgensensorer, bildplattescanners, panorama, intra- och extraorala kameror oavsett tillverkare. Även CBCT kan tillkopplas. Den fristående programvaran Onepix är integrerbar med ledande journal- och kommunikationsprogram.

”Under alla år har Unidents utvecklare, genom input från våra användare, utvecklat programvaran tillsammans med vår leverantör Schick Technologies i USA. Detta har berikat oss. Att vi nu fått denna möjlighet känns oerhört spännande med tanke på hur snabbt utvecklingen sker inom tandvården. Vi kan nu i nära samarbete med våra kunder förbättra och utveckla Onepix och tar därmed fullt ansvar för alla delar. Det är utmanande, men helt rätt då det är i dialog med våra användare som tandvården kan bli bättre”, säger Marcus Nordwall, VD på Unident AB.

Mer om Onepix ››

Källa: Unident

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev