Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

SendoSeal MTA – en enkel och säker rotkanalssealer

Sendoline utökar sin produktportfölj inom endodonti med en säker biokompatibel rotkanalssealer – SendoSeal MTA – som är avsedd för permanent försegling av rotkanalen. Den levereras färdigblandad i en spruta vilket ger dig en enkel och smidig hantering.

SendoSeal MTA är biokompatibel till skillnad från många andra sealers på marknaden och levereras färdig att använda. Du applicerar enkelt materialet direkt i rotkanalen med sprutans tunna kanyl och med materialets goda flytbarhet fyller du lätt ut hela rotkanalen så du får en tät försegling

SendoSeal MTA har ett högt pH värde (mellan pH10-12) över lång tid vilket ger en mycket god antibakteriell effekt som bidrar till en god läkning. Materialet är volymstabilt och visar låg löslighet vilket gör att förseglingen av rotkanalen förblir tät över tid.

De goda fysikaliska egenskaperna, med den höga antibakteriella effekten gör även att risken för att din patient drabbas av postoperativa besvär är minimal.

SendoSeal MTA har även en hög röntgenkontrast med över 8 mm Al som gör att du lätt kan se rotfyllningen och utvärdera ditt resultat på röntgen. 

För mer information om SendoSeal MTA besök gärna www.sendoline.com

Källa: Directa/Sendoline

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev