Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

SKATTEREGLER

14 juni 2019

Skjut upp tillämpningen av nya vårdmomsen!

Riksdagens skatteutskott har fattat beslut om ett utskottsinitiativ, som uppmanar regeringen att skyndsamt göra en konsekvensanalys av vårdmomsen samt att komma med förslag på åtgärder. Privattandläkarna har verkat för att riksdagen ska förtydliga lagstiftningen och välkomnar utskottsinitiativet.

–  En naturlig följd av utskottsinitiativet borde vara att Skatteverket senarelägger tillämpningen av den nya vårdmomsen, säger Merit Lindberg, vd för Privattandläkarna.

Utskottsinitiativet, som fattades i stor enighet, endast Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet. Det visar att riksdagen inte är nöjd med konsekvenserna av Skatteverkets rättsliga ställningstagande, och att det strider mot intentionerna i lagstiftningen som säger att utförande av vård ska vara undantaget momsplikt.

Källa: Privattandläkarna

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev