Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Partnersamarbete

Produktnyheter

24 november 2020

Smittvägar är till för att brytas!

W&H har sedan länge tillverkat produkter för underhåll, rengöring och smittrening av tandvårdens turbiner, hand- och vinkelstycken.

Redan på tidigt 90-tal kom den första revolutionerande rengörings- och smörjautomaten Assistina. Under sent 90-tal tog W&H fram sin första autoklav, Lisa, vilken nu är inne på sin 5:e generation. Vi har även knutit nära band med andra tillverkare av produkter som på något sätt briljerar på hygienområdet, däribland DAC Universal – en produkt de flesta känner till.

En autoklav är sedan länge ett självklart inslag på en tandvårdsklinik, precis som diskdesinfektorn.

Autoklaven Lisa är inne på sin femte generation

Autoklaven Lisa är inne på sin femte generation

Att ha en maskin som på ett snabbt, effektivt och miljövänligt sätt smittrenar klinikens turbiner, hand- och vinkelstycken har sedan de senaste 20 åren blivit en självklarhet även den.

DAC har funnits i 20 år och har varit den produkt som dominerat marknaden genom att snabbt smittrena 6 st valfria instrument med minsta möjliga miljöpåverkan genom att fullt ut använda sig av vatten och ånga för rengöring, desinfektion och sterilisation.

 

 

Nu i slutet på 2020 kommer DAC:en i en helt ny version, omgjord från grunden där man sparat det bästa från den förra generationen och lagt till de egenskaper som har önskats från tandvården. Färgdisplay som på ett enkelt sätt visar vad som sker i processen, självklart är displayen en ”touch-screen” utan fysiska knappar, smarta magasin som själva talar om för DAC:en vilken typ av program som ska utföras, enklare underhåll och en process som lämnar instrumenten torrare samt dessutom nedkylda – allt på samma tid som innan. Med en rengöringsprocess enligt SS-EN ISO 15883 och efterföljande sterilisering enligt SS-EN 13060 garanteras brutna smittvägar och detta helt utan dyra miljöbelastande kemikalier.

I den nya versionen av DAC har man sparat det bästa från den förra generationen och lagt till de egenskaper som har önskats från tandvården.

I den nya versionen av DAC har man sparat det bästa från den förra generationen och lagt till de egenskaper som har önskats från tandvården.

Vill ni veta mer om hygien och underhåll? Ring oss – vi har specialister som gärna svarar på frågor!

Källa: W&H Nordic 08-445 88 30, office@whnordic.se

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev